Ben Hızır’ım, Cebrail’e EFT yapacağım... diyerek dolandırdı

“Hızır Aleyhisselam” olduğunu ve Cebrail Aleyhisselam’a kurban borcu olduğu için nakit ödeme yapması gerektiğini söyleyerek dolandırıcılık yapan zanlının, 3 üniversite mezunu kurbanıyla bankaya giderken görüntüleri çıktı.
Mevlüt Peker
|
13 Mart 2023, Pazartesi - 20:49
Ben Hızır’ım, Cebrail’e EFT yapacağım... diyerek dolandırdı

Akıl almaz olay, 3 Mart Cuma günü İzmir ili Konak ilçesine bağlı Cumhuriyet Bulvarı üzerinde yaşandı.

T.Ç. isimli kırmızı montlu, beyaz sakallı ve kır saçlı dolandırıcı, kurbanın yanına gelerek, "Beni Allah gönderdi, beklediğin varlık benim. Ben Hızır Aleyhisselam'ım. Senin bir kurban borcun var. Bana para ver ki, o parayı Cebrail Aleyhisselam’a götüreyim" dedi. Dolandırıcı ile birlikte hemen banka şubesine gidip 2500 TL çekerek dolandırıcı T.Ç.’ye veren Ş.T. isimli kurban, dolandırıldığını ancak 3 gün sonra anlayabildi. Polis merkezine giden ve şikayetçi olan 3 üniversite mezunu Ş.T.'yi dolandıran zanlıyı yakalamak için operasyon başlatıldı. Güvenlik kameralarının kayıtlarını tek tek inceleyen polis, zanlının çok sayıda suçtan bol kaydı bulunan T.Ç. isimli dolandırıcı olduğunu tespit etti.

Güvenlik kameraları kaydetti

Dolandırıcı T.Ç. ile kurban Ş.T.'nin birlikte banka şubesine kadar gittikleri, Ş.T.’nin para çektiği ve dolandırıcıya uzattığı, dolandırıcı T.Ç.’nin ise paraları aldığı anlar güvenlik kameraları kayıtlarında yer aldı.

3 üniversite mezunu kurban Ş.T, polise verdiği ifadesinde, 1.70 civarında boya ve aşırı kiloya sahip, kır saçlı ve beyaz sakallı bir şahsın yanına yaklaştığını, "Beni Allah gönderdi, beklediğin varlık benim. Ben Hızır Aleyhisselam'ım. Senin bir kurban borcun var. Bana para ver ki, o parayı Cebrail Aleyhisselam’a götüreyim" dediğini, tam o sırada içinden dua ederken denk gelince nasıl olduğunu anlamadan Hızır Aleyhisselam’a inanıverdiğini, bankaya gidip 1000 TL çektiğini, Hızır Aleyhisselam parayı az bulunca 1500 TL daha çekerek toplamda 2500 TL nakit para verdiğini, daha sonra ayrıldıklarını, dolandırıldığını ise 3 gün sonra anlayabildiğini söyledi.

Polis ekipleri, düzenledikleri operasyon ile İzmir’in Basmane semtinde yakaladıkları zanlıyı emniyete götürdü. Zanlı polise suçunu itiraf etti. İşlemleri tamamlanan T.Ç. adliyeye sevk edildi. Mahkeme T.Ç.’yi serbest bıraktı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075058/ben-hizirim-cebraile-eft-yapacagim-diyerek-dolandirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.