Kurşuna dizilen asker “kahraman” ilan edildi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus askerleri kurşuna dizerken son sözü “Ukrayna’ya zafer” olan Ukrayna askeri Oleksandr Matsievskiy’i kahraman ilan etti ve madalya ile onurlandırdı.
Mevlüt Peker
|
13 Mart 2023, Pazartesi - 21:36
Kurşuna dizilen asker “kahraman” ilan edildi

Rus ordusu tarafından kurşuna dizilirken son haykırışı “Ukrayna’ya zafer” olan Ukrayna askeri Oleksandr Matsievskiy, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından önce kahraman ilan edildi, ardından madalya ile onurlandırıldı.

42 yaşındaki Oleksandr Matsievskiy’i, Ukrayna’nın en yüksek madalyası olan “Ukrayna Kahramanı” madalyası ile onurlandıran Zelenskiy, bugün kahraman Ukraynalı asker Oleksandr Matsievskiy'e “Ukrayna Kahramanı” unvanını verdiğini, bütün Ukraynalıların onu tanıyacağı ve sonsuza dek hatırlayacağını belirterek, Oleksandr Matsievskiy’nin cesaretinin kaynağının Ukrayna'nın zaferine olan inancı ve Ukrayna'ya olan güveni olduğunu ifade etti.

Çernihiv'in kuzey bölgesindeki bir askeri birlikte keskin nişancı olarak vazife yapan Oleksandr Matsievskiy'in şiddetli çatışmaların yaşandığı Bakhmut şehrinde öldürüldüğü düşünülüyor. Oleksandr Matsievskiy'nin kurşuna diziliş anına dair görüntüler bütün dünyada tepkilere yol açmıştı.

Geçen hafta Almanya basınına açıklama yapan Oleksandr Matsievskiy'nin annesi, oğlunun savaştan önce Ukrayna'nın başkenti Kiev'de elektrik işçisi olduğunu, Kiev’de silahsız durduğunu, Ukraynalı olmaktan gurur duyduğunu, her zaman inanılmaz cesarete sahip olduğunu, kurşuna dizilirken tek silahının “Ukrayna'ya Zafer” demek olduğunu söylemişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075060/kursuna-dizilen-asker-kahraman-ilan-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.