Kemal Kılıçdaroğlu " Geçmişteki uygulamalar yargılanacak"

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu "Geçmişte yaşananlar arasında hukuk dışı bir takım uygulamalar varsa bunların gereğini elbette yargı yapacaktır. Ama bunu yaparken rövanşist, intikamcı bir yöntemi asla benimsemem, benimsenmesine de izin vermem" dedi.
Ankara Masası
|
14 Mart 2023, Salı - 09:46
Kemal Kılıçdaroğlu " Geçmişteki uygulamalar yargılanacak"

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, seçimi kazanmaları durumunda nasıl bir sistem kuracaklarına ilişkin soruya "Bakın, dünyada da ‘neoliberalizm’ karşıtı bir eğilim gün geçtikçe güçleniyor. Bu süreçte yalnız değiliz. Zenginin daha zengin olduğu, fakirin daha da fakirleştiği bir düzen sürdürülebilir değil. Bunu herkes görüyor. Dünya yeni bir sosyal devlet anlayışıyla yeniden formatlanmalı. Göreceksiniz bu yeni dönemin öncü ülkesi olacağız. Bizim bu süreçteki nihai hedefimiz, ‘tek bir çocuğumuz dahi yatağa aç girmeyecek’ şeklinde özetlediğimiz yeni bir ekonomik programdır. Birlikte üreteceğiz ancak hakça bölüşeceğiz. Belki birileri artık daha az kazanacak ama huzurlu bir Türkiye'de yaşayacak. Ve toplumun büyük bir bölümü de daha çok kazanacak. Gelir dağılımındaki eşitsizlik kısa sürede ortadan kaldırılacak ve inanın bu 84 milyon için huzur, refah, kardeşlik getirecek. Yani bu topraklarda yeniden hakça bir paylaşım düzeni kurulmuş olacak." dedi.

"Bunların gereğini elbette yargı yapacak"

Rövanşist bir tutum sergileyemeyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Hayatımın hiçbir döneminde rövanşist olmadım. Ahlaka ve vicdana sığmayan, hukuk dışı tüm uygulamaların karşısında oldum ama rövanşist olmadım. İktidarı devraldığımızda geçmişe elbette bakacağız. Geçmişte yaşananlar arasında hukuk dışı bir takım uygulamalar varsa bunların gereğini elbette yargı yapacaktır. Ama bunu yaparken rövanşist, intikamcı bir yöntemi asla benimsemem, benimsenmesine de izin vermem. Altılı masanın tüm liderleri de benimle aynı noktada"

Kemal Kılıçdaroğlu, tüm terör ve yer altı suç örgütleriyle mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075103/kemal-kilicdaroglu--gecmisteki-uygulamalar-yargilanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.