Yavuz Ağıralioğlu hakkında istifa iddiası

Millet İttifakında adayın belirlenmesi sonrasında HDP krizi patlak verdi. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'ın Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediklerini söylemesi üzerine durumdan rahatsız olduğu, istifa edeceği iddia edildi.
Onur Çetinkaya
|
14 Mart 2023, Salı - 11:15
 Yavuz Ağıralioğlu hakkında istifa iddiası

Millet İttifakı adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Adayın açıklamasının ardından partilerde çalışmalar hızlandı. Tüm bunlar yaşanırken İYİ Parti'de istifa haberi gündeme geldi. 

"Ağıralioğlu istifa edebilir"

Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasında kısa süreli kriz yaşayan masada HDP krizinin yaşandığı iddia edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası HDP Eş Başkanı Mithat Sancar ile Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediklerini söyledi.

CHP ve İYİ Parti görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak HDP ile görüşmeye sıcak baktıklarını açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise,  "CHP Genel Başkanı olarak istediği partiyle görüşebilir" ifadelerini kullandı.

ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı katıldığı programda Ağıralioğlu ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Bursalı, "İYİ Parti'de ne olur? Yavuz Ağıralioğlu ile ilgili iki gündür istifa ediyor, edecek. Hem ABD hem de HDP ile ilgili gelişmelerle ilgili istifa edeceği Ankara kulislerinde çok konuşuldu. Hatta belli bir parti, şimdi ismini vermeyeceğim. Oraya gidiyor, gitti, gidebilir şeklinde konuşuldu. Şu an itibarıyla bunun bastırıldığı belirtiliyor. Ağıralioğlu tutarlı bir siyasetçi, yarından sonra istifa ederse şaşırmayacağım." ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktı

Diğer yandan daha önce İYİ Partili Ağıralioğlu, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmıştı.

CHP'lilerin tepkisini çeken Yavuz Ağıralioğlu hakkında, CHP'li Engin Altay, "Ağıralioğlu'nun kulağının çekilmesi lazım" diyerek İYİ Parti yönetimine seslenmişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu ise Ağıralioğlu'nun söylemlerinin 'şahsi' olduğunu ve partilerini bağlamadığını dile getirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075112/yavuz-agiralioglu-hakkinda-istifa-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.