Partiler milletvekili aday adaylığı için ne kadar ücret talep ediyor?

Milletvekili aday adayı olmak isteyen isimler partilerin kapılarını çalarken, siyasi partilerin talepleri de belli olmaya başladı. İşte partilerin aday adaylığı için talep ettiği ücretler...
Ankara Masası
|
14 Mart 2023, Salı - 12:35
Partiler milletvekili aday adaylığı için ne kadar ücret talep ediyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılması kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla geri sayım başladı.

Seçim gününün belli olmasının ardından siyasi partiler, milletvekili olmak isteyenler için aday adayı başvurularını almaya başladı.

Partilerin başvuru koşulları ve ücretleri de belli oldu.

Buna göre genel seçimlerde milletvekili olmak isteyen aday adayları partilere şu ücretleri ödeyecek:

Ak Parti:

AK Parti adaylara AFAD’a bağış yapma şartı getirdi. Erkek adaylar 20 bin TL, kadın ve gençler (18-30 yaş) 10 bin TL, engelli bireyler ise 5 bin TL bağış yapmak zorunda. Depremzedelerden ücret alınmayacak.

CHP

Milletvekili aday adayı olmak isteyenler 30 bin lira ödemesi gerekiyor. Kadınlar, gençler ve yüzde 40 veya üzeri engeli bulunanlar 15 bin lira ödeyecek. Ayrıca aday adaylarından 3 bin lira dosya ücreti istenecek.Depremzedelerden ücret alınmayacak.

MHP

Milletvekili aday adayı olmak isteyenler 3 bin TL ödeyecek. Aday adaylarından yüzde 40 ve üstü engelli olanlardan başvuru aidatı alınmayacak. Toplanacak paralar deprem bölgesine aktarılacak.

BBP

BBP aday adaylarından 5 bin TL talep edecek. 18-25 yaş arasındaki gençler ve kadın adaylar ise 2 bin TL ödeyecek. Şehit yakınları, gaziler, engellilik durumunun yüzde 40’tan fazla olduğunu belgeleyebilenler ile depremzede vatandaşlardan adaylık müracaat ücreti alınmayacak.

HDP

HDP’de başvuru ücretinin 15 Bin TL olması bekleniyor. Kadın, engelli ve gençlere pozitif ayrımcılık yapılması bekleniyor. Resmi açıklama henüz yapılmadı..

İYİ Parti

İYİ Parti aday adaylığı başvuru ücretini 7 bin 500 TL olarak belirledi. Şehit yakını, engeli ve gazilerden ücret istenmedi.

Saadet Partisi

Saadet Partisi erkek adaylar, kadın ve gençler için ayrı ayrı ücret belirledi.

Partiden milletvekili aday adayı olmak isteyen erkeklerden 15.000 TL, kadın ve gençlerden 10.000 TL, engelli vatandaşlardan 5.000 TL başvuru ücreti talep edilecek. Depremzedelerden ücret alınmayacak.

Yeniden Refah Partisi

Yeniden Refah Partisi  ise aday adayı olan erkeklerden 7 bin 500 TL, kadınlardan 5 bin TL talep ediyor. Depremzedelerden ücret alınmayacak.

Deva Partisi

Deva Partisi başvuru ücreti olarak erkekler için 5000 TL, kadın ve gençler için 2500 TL olarak belirledi.

TİP

Aday adaylarından ücret alınmayacak fakat deprem bölgesinde iletilmek üzere hijyen ve gıda yardım paketlerinin hazırlanıp yollanılması şart koşuluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075128/partiler-milletvekili-aday-adayligi-icin-ne-kadar-ucret-talep-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.