Mustafa Destici "HÜDA PAR'la yeke yek ittifak yapmayız"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti'nin Cumhur İttifakı'na katılması için görüşmeler yaptığı HÜDA PAR'la ilgili "Fikirleri savunan bir siyasi partiyle, siyasi hareketle görüşebiliriz, konuşabiliriz. Ama Büyük Birlik Partisi olarak yeke yek bir seçim işbirliği yapmayız, bir ittifak kurmayız." dedi.
Ankara Masası
|
14 Mart 2023, Salı - 16:44
Mustafa Destici "HÜDA PAR'la yeke yek ittifak yapmayız"

Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Gürkan Zengin'in konuğu BBP Genel Başkanı Mustafa Destici oldu.

Mustafa Destici, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan, Cumhur İttifakı'na katılmaları için görüşmeler yapılan HÜDA PAR'la ilgili tartışmalara değindi.

HÜDA PAR'ın HDP'ye karşılaştırılmasının doğru olmadığını belirten Destici "HDP eşittir Hüda Par diyemeyiz. Şundan dolayı diyemeyiz; HDP sadece PKK terör örgütü olarak kınamamakla kalmıyor, bizatihi HDP'nin siyasi şubesi ve partisi olduğunu zikrediyor. Yani PKK eylemlerini destekliyor, onun uzantısı. HÜDA PAR'ın ise  partileştikten sonra terörle bir şeyi olmamış." dedi.

HÜDA PAR''la yapılan görüşmelere ilişkin BBP'nin tavrına ilişkin konuşan Destici "Bizim ölçümüz şu, partimizi kurarken milli mutabakat metnimizde, diyoruz ki kişiler ya da siyasi partiler fikrini ifade edebilir düşüncesini ifade edebilir, söyleyebilir ama bunu terör ve şiddet yoluyla eyleme geçiremez, kırmızı çizgi odur.  Şu anda HDP bunu terör ve şiddetle yapmaya çalışıyor, PKK ile birlikte. HÜDA Par’ın şu anda bir terör örgütü yok. Bir de HÜDA PAR devletin varlığından, milletin birliğinden yana olduğunu da ifade ediyor, terörü de lanetliyorlar." dedi.

" HÜDA PAR’ın bu konudaki bütün görüşlerinin tam karşısındayım"

Destici, HÜDA PAR'ın bazı düşüncelerine, parti programlarına karşı olduğunu belirterek "Neye karşıyım?  Diyelim ki efendim işte Anayasa’dan Türk kavramının çıkarılması ya da onun yerine yeni bir etnik ismin eklenmesi. İkinci bir dile eğitim dili olarak fırsat verilmesi ya da işte bir Kürdistan kavramı gibi ya da başka bir adı altında birtakım Türkiye’yi bölecek ya da bir özerklik ya da Konfederasyon bunların hepsine karşıyım. Dolayısıyla HÜDA PAR’ın bu konudaki bütün görüşlerinin tam karşısındayım. Dolayısıyla da ben HÜDA PAR'ın bu görüşlerinden vazgeçmeden, yani devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali noktasında çok açık bir tavır ortaya koymadıktan sonra bizim karşıtlığımız devam eder. Önemli olan nedir, fikirlerden dolayı düşüncelerden dolayı terör ve şiddete bulaşmadığı sürece herkes bunu demokratik tahammüller gereği, demokrasi içerisinde dile getirebilir." şeklinde konuştu.

"Biz işbirliği yapmayız, AK Parti heyeti görüşebilir"

Büyük Birlik Partisi olarak HÜDA PAR'la seçim işbirliği yapmayacaklarının altını çizen Destici, AK Parti'nin yaptığı görüşmelere ise karşı olmadığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Büyük Birlik Partisi olarak biz seçim iş birliği yapmayız. Biz Büyük Birlik Partisi bu fikirleri savunan bir siyasi partiyle bir siyasi hareketle biz görüşebiliriz, konuşabiliriz. Ama Büyük Birlik Partisi olarak yeke yek bir seçim işbirliği yapmayız, bir ittifak kurmayız. Cumhur İttifakı’nın bu konuda efendim görüşmeleri özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi üzerinden AK Parti üzerinden onun heyetleri üzerinde görüşmeler yapılıyor. Ne görüşüyor görüşmüyor bilmiyoruz. Görüşebilirler. Eğer Cumhur ittifakın ilkelerini kabul ederse Cumhur ittifakı bir protokol açıklayacak. Bu protokolün en başında da devletin bekası varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali ay yıldızlı albayrak, İstiklal Marşı buralara vurgu olacak. Cumhur İttifakı’nın ilkelerini kabul edenler bu ittifaka dahil olabilir ama Cumhur İttifakı’nın ilkelerini kabul etmeyenler bizim işimiz olmaz. Buradan bir Kürt kardeşlerimize ya da ülkemizin belli bölgelerine bir mesaj verilmeye çalışılıyor gibi görüyorum. ama bu mesajın ben hani daha farklı yollarla da verilebileceğini düşünüyorum."

"Atılan taşın ürkütülen kurbağaya değmeyeceğini düşünüyorum"

Gürkan Zengin'in "HDP ile ilişkisi sebebiyle Millet İttifakı  eleştiriliyor, suçlanıyor. İşte PKK bağlantısı açık. Hal böyleyken HÜDA PAR'la Cumhur İttifakı'nın konuşması doğru mu?  Yani atılan taş kurbağaya değecek mi?" sorusuna Destici "Ben değmeyeceğini düşün birisiyim. Bunu deneyeceklerdir ama ben atılan taşın ürkütülen taşa değmeyeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075168/mustafa-destici-huda-parla-yeke-yek-ittifak-yapmayiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.