Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman bırakacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu, Muharrem İnce, genel başkanlık yarışına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ankara Masası
|
29 Eylül 2020, Salı - 23:06
Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman bırakacak?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global TV'de "Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum" programında soruları yanıtladı.

"Olur bir gün"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Genel başkanlık kariyerinize 'artık benden tamam' diyeceğiniz nokta neresi, böyle bir hedef koydunuz mu?" sorusuna, "Olur bir gün. Tarih olarak bir hedef koymadım ama ömür boyu da genel başkanlık yapılmaz. Sonuçta yeni, genç arkadaşlar var. Bir genel başkanın görevi de yeni genel başkanı adaylarını da yetiştirmektir." yanıtını verdi.  

"İttifak arayışı diye bir şey yok"

Kılıçdaroğlu, "CHP,  HDP ile bir ittifak düşünüyor mu?" sorusuna, "Hayır. Zaten şu aşamada bir ittifak arayışı diye bir şey yok. Sonuçta bizim geçmişte kurduğumuz bir Millet İttifakı var. Bu Millet İttifakı yerel yönetimlerde yoktu. Yasal olarak milletvekili seçimlerinde vardı. Şu anda ortada bir seçim yok, herhangi bir şey yok." diye cevap verdi.

"Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan anneleri, CHP'liler ziyaret etmeyi düşünüyor mu?" sorusuna ilişkin, hem cumartesi annelerine hem de Diyarbakır annelerine saygı duyduklarını söyledi.

"İsimler üzerinden insanları kategorize etmek yanlıştır"

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, "Atatürk" yerine Gazi Mustafa Kemal demeyi tercih etmesine ilişkin, "Mustafa Kemal Atatürk 83 milyonun ortak değeridir aslında. Cumhuriyet Halk Partisi sahip çıkar, çünkü partinin kurucusudur ama partinin kurucusu olmasının ötesinde Cumhuriyetin kurucusudur. İlk millet meclisinin oluşmasını sağlayandır, Erzurum ve Sivas kongresini gerçekleştirendir, Samsun'a çıkandır, savaş meydanlarında mücadele edendir. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlığımızın sembolüdür, bayrağımızın güvencesidir. Dolayısıyla hepimizin ortak değeridir. Bazılarımız 'Mustafa Kemal' der, bazılarımız 'Gazi Mustafa Kemal' der, bazılarımız sadece 'Atatürk' der, bazıları 'Mareşal' der. Yani mesela bazı yazarlarımız hiç Atatürk adını kullanmamıştır, hep Mustafa Kemal demiştir, Atilla İlhan gibi. Dolayısıyla yani isimler üzerinden insanları kategorize etmek yanlıştır." ifadelerini kullandı. 

"Atatürkçülüğü nasıl tanımlarsanız tanımlayın ama iki temel kuralı vardır." 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Onu da şöyle söyler Mustafa Kemal Atatürk, 'özgürlük ve bağımsızlık benim karekterimdir'. Yani bayrağımın altında özgürce yaşamak isterim. Egemen güçlerin bana müdahale etmesini istemem. Ta Sivas'taki mandacılığa karşı çıkan Tıbbiyeli Hikmet'ten bu yana hep Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığı ve özgürlüğü savunmuştur. Kendi ülkesinde başka bir egemen gücü istememiştir. İkinci kuralı ise özgürlüğü ve bağımsızlığı korumak için ekonomik bağımsızlığın en önemli koşul olduğunu söylemiştir. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça ülke bağımsızlığını koruyamaz."  

"Ne zaman randevu istediyse verdik"

Kılıçdaroğlu, "Muharrem İnce ile son süreçte oturup konuştunuz mu?" sorusuna, "Hayır, ne zaman randevu istediyse verdik." yanıtı verdi.

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce'nin, "Bin Günde Memleket Hareketi" programından rahatsızlık duymadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, İnce'nin ülkenin sorunlarını dile getirdiğini aktardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/207517/kemal-kilicdaroglu-ne-zaman-birakacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.