Saadet Partili Kaya: ''2024'ün yıldız partisi Saadet Partisi olur''

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, 2023'te bir siyasi deprem, 2024'te de artçı şok yaşanacağını söyledi.
Ecem Çetin
|
14 Mart 2023, Salı - 18:43
Saadet Partili Kaya: ''2024'ün yıldız partisi Saadet Partisi olur''

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Ankara Masası Gündem Özel'de Gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Kaya, "Türkiye siyasetinde 2023, bir deprem, siyasi bir deprem meydana getirecek. 2024 seçimleri bir artçı şok hükmünde olacak.  Çünkü siyaseti biraz daha sallayacak. Bir sonraki genel seçim Türkiye'de aslında taşların yerine oturacağı bir seçim olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu kadar parçalı bir siyasi yapıyı, Türkiye siyaseti kaldırmaz"

Parçalı siyasi yapının doğal mecralarda kendine yer bulacağını ifade eden Bülent Kaya, "Bu kadar parçalı bir siyasi yapıyı, Türkiye siyaseti kaldırmaz. Mutlaka bir adım öne geçen veya işte belli bir cazibe merkezi oluşan parti, kendi hitap ettiği sosyolojiyi, bir araya getirecek. Mutlaka adımlar atacak. 91 seçimleri aslında öyleydi. Refah Partisi'nin ittifakla seçime güçlü şekilde girdiğimiz bir yerde 94 yerel de büyük bir başarı, Türkiye'nin 3'te 2'sini kazanacak bir başarı ortaya koymuştuk. 95'te de 1. parti olduk"

"2024'ün yıldız partisi Saadet Partisi olur"

"Saadet Partisi'nin 2023'te Meclis ve hükümete geçeceği bir seçim olacağını söyleyen Saadet Partili Bülent Kaya, "Yerel seçimlerde milli görüşün her zaman bir farkı, özelliği olmuştur. 99 seçimlerinde aynı gün yapılan Meclis seçiminde biz 15-16 civarında bir oy alırken, yerel seçimlerde yüzde 26. Aynı gün kurulan iki sandıkta. Çünkü seçmen belediyeciliğin milli görüşün işi olduğunu özümsemişti. Onun için 9 puanlık bir fark oluşmuştu. 2024 Saadet Partisi, bir cazibe merkezi haline geldiği zaman emin olun 2024'ün yıldız partisi Saadet Partisi olur. Ardından da zaten bir sonraki genel seçimde yeniden o refahlı günlerimiz...."


http://www.ankaramasasi.com/haber/2075176/saadet-partili-kaya-2024un-yildiz-partisi-saadet-partisi-olur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.