Bülent Kaya: "HÜDAPAR ile MHP’yi birbirine benzetebilir miyiz?”

Saadet Partisi Genel başkan Yardımcısı Bülent Kaya, “Cumhur İttifakı neyi kınadıysa neyi iddia ettiyse Cenabı Allah o kınadığı şeylerden ve iddiasından onları vurdu. Şimdiye kadar ne diyorlardı? İşte birbirine benzemez partiler. Şimdi biz HÜDAPAR ile MHP’yi birbirine benzetebilir miyiz?” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
14 Mart 2023, Salı - 18:57
Bülent Kaya: "HÜDAPAR ile MHP’yi birbirine benzetebilir miyiz?”

Bülent Kaya Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin’in sorularını yanıtladı.

Cumhur İttifakı’nın HÜDA-PAR ile girdiği işbirliğini değerlendiren Kaya, “Cumhur İttifakı neyi kınadıysa neyi iddia ettiyse Cenabı Allah o kınadığı şeylerden ve iddiasından onları vurdu. Şimdiye kadar ne diyorlardı? İşte birbirine benzemez partiler. Şimdi biz HÜDAPAR ile MHP’yi birbirine benzetebilir miyiz?” diye sordu.

Kaya, “DSP, ANAP işte orada başka partilerin işte Yeniden Refah ile MHP’yi birbirine benzetebilir miyiz? Benzetemeyiz ya da AK Partili ile ilgili bir sürü iddiası olan Yeniden Refah ile AK Partiyi benzetebilir miyiz? Demek ki yani bu işler böyle yürümüyormuş onu anladık. İkincisi işte MHP’liler diyor ki HÜDAPAR Sayın Erdoğan'ı destekleyebilir ama asla o masaya gelemez. Yani şunu mu demeye çalışıyorlar, HÜDAPAR masanın altında olsun, masada olmasın mı demeye çalışıyor. Bugüne kadar Millet İttifakı’na o tarz eleştiriler yapıyorlardı ya. Böyle mi olacak bu ilişki yani bize oy versinler ama bizimle birlikte görünmesinler, bu mu olacak yani? Buna karar vermeleri lazım.” Şeklinde konuştu.

Kaya, Millet İttifakı’nın bir buçuk yıldır oy konusunu öteleyerek ilkeler üzerinden bir süreç yürüttüğüne işaret etti.

“Neyi konuştunuz da anlaştınız bir saatte?”

“ Ama Cumhur ittifakı ne yapmaya çalışıyor? Siz bir partiyle bir saat görüşüp, dış politikada, ekonomide, iç politikada, temel hak ve hürriyetlerde neyi konuştunuz da anlaştınız bir saatte? Bir saatte anlaşabilecek kadar birbirine yakınsanız bugüne kadar niçin bir araya gelmediniz?” diyen Kaya şöyle devam etti:

“Seçimdeki oy pazarı üzerinden bir araya gelmiş bir matematiksel ittifaksınız”

 “ Demek ki siz ilkeler üzerinden değil, sadece bu seçimdeki oy pazarı üzerinden bir araya gelmiş bir matematiksel ittifaksınız yani. Hani milletin bekası için bir araya geldik, işte iki parti ülkenin bekasını önemsiyoruz diyorlar ya demek ki Cumhur İttifakı pek de öyle beka meka için bir araya gelmiş değil, kaybedenler kulübü olmamak için bir araya gelmiş bir kulüptür aslında.”

“Bu bir psikolojik yenilginin itirafıdır”

“ Bugün de kaybettiklerini gördüğü için hisse oranı itibariyle az olan oy oranlarına da ihtiyaç hissettiklerini aslında kamuoyu önünde deklere etmiş oluyor. Bu bir psikolojik yenilginin itirafıdır aynı zamanda.”

“Çok ilkeli bir davranış olmadığını kabul etmek lazım”

“ Yani Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli bu ilişkileri eğer sürdürmeye karar vermişlerse Sayın Erdoğan'ın seçilemediğini net bir şekilde gördükleri için Ne olursan ol gel, yeter ki elli bin, yüz bin, iki yüz bin, üç yüz bin bu masaya kaç oy katabiliyorsan gel. Bu yani siyasette ilkeler üzerinden yürünmesi gerektiğini söylüyorsak çok ilkeli bir davranış olmadığını kabul etmek lazım”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075178/bulent-kaya-hudapar-ile-mhpyi-birbirine-benzetebilir-miyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.