Abdurrahman Karabudak, Altındağ Belediyesi'ndeki görevinden istifa etti, aday adayı oldu

Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Karabudak, görevlerinden istifa ederek, AK Parti Ankara 2.Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru yaptı.
Ankara Masası
|
15 Mart 2023, Çarşamba - 09:14
Abdurrahman Karabudak, Altındağ Belediyesi'ndeki görevinden istifa etti, aday adayı oldu

Seçim sürecinin başlamasının ardından siyasi partiler milletvekili aday adaylığı başvurularını almaya başladı.

Kamu, özel sektör ve tanınmış simalar vekillik için başvuru yaparken, o isimlerden biri de Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Karabudak oldu.

Birçok kurum ve kuruluş da görevler üstlenen Abdurrahman Karabudak,  Adalet ve Kalkınma Partisinden Ankara 2.Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Karabudak,  Altındağ Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden de istifa etti.

" Milli Görüş heyecanı ile adayım"

Abdurrahman Karabudak, aldığı karara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Devlet müesseseleri devamlılığı olan kişilere bağlı kalmaksızın çalışan kurumlardır. Kişiler gelir geçer ancak kurumlar bakidir . Devlete ve Millete hizmet etmek yolunda insanlara Devlet adamlarına düşen görevde çalıştığı kurumu geliştirmek günün şartlarına uygun hale getirmektir. Gelişim ve değişim çağımızda çok hızlı gerçekleşmekte buna ayak uydurmak ise kurumun asli unsuru haline gelmektedir.

Yerel yönetim kadar Devlet mekanizmaları da bir koordinasyon içinde çalışarak iyiye doğru gitmek adına önemlidir. Dirlik ve birliğin bekası adına çalışmak ve bunu olduğu gibi sahaya yansıtmak Huzur, esenlik, refah gibi birçok başlık ile de çalışmalarını halka yansıtarak tüm birimleri ile bunu sahaya hissettirmek Adına;

Altındağ Belediye Başkan Yardımcılığı Görevimden istifa ederek temelimdeki Milli Görüş heyecanı ve Karınca misali yolum belli olsun heyecanı ile Adalet ve Kalkınma Partisinden Ankara 2.Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için 15.03.2023 ( Bugün) Görevi bırakmış bulunmaktayım. Dua ile …"

Abdurrahman Karabudak kimdir?

1972 yılında Çankırı'da doğdu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.  Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi "İktisat" bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde, "Teknoloji Politikası ve İnovasyon Yönetimi" alanında yüksek lisans yaptı.

2005 yılında Altındağ Belediyesi'nde "Zabıta Müdürü" olarak göreve başladı. Ardından Pursaklar Belediyesi'nde" Başkan Yardımcılığı", Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nda "Gençlik Şube Müdürü" Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi'nde "Daire Başkanlığı" görevlerinde bulundu. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı'nda" Daire Başkanı" olarak görev yaptı.

Kariyeri boyunca pek çok kurum ve kuruluşta Belediye mevzuatı, zabıtayı ilgilendiren kanunlar, gıda denetimlerinin belediyedeki konumu, kanun ve yönetmeliklerin saha uygulanırlığı gibi konularda Türkiye Belediyeler Birliği ve özel eğitim seminerleri verdi. Çankırı Dernekler Federasyonu, Ankara Merkez İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Vakfı, Zabıta Teşkilatı Federasyonu Genel Başkanlığı ve Memur-Sen Konfederasyonu, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı,  Afrika El Sanatları ve Kültür Evi Derneği, Önder Ankara İmam Hatipliler Derneği, Eğitime Destek Platformu gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kademesinde görev yaptı, çalışmalarında aktif olarak yer aldı.

2019 yılından beri devam ettirdiği Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek 2023 Genel Seçimlerinde Ankara İkinci Bölge Milletvekili Aday Adayı olmuştur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075230/abdurrahman-karabudak-altindag-belediyesindeki-gorevinden-istifa-etti-aday-adayi-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.