Doğu Perinçek "İYİ Parti, ABD operasyonu"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İYİ Parti'nin ABD tarafından kurulmuş bir parti olduğunu iddia ederek " Belki de CIA tarihinin en başarılı operasyonu oldu" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
15 Mart 2023, Çarşamba - 12:23
Doğu Perinçek "İYİ Parti, ABD operasyonu"

Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Gürkan Zengin'in konuğu Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Perinçek'in İYİ Parti hakkındaki sözleri dikkat çekti.

İYİ Parti için 'operasyon partisi' ifadesini kullanan Perinçek "Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) içindeydi. ABD, MHP’nin içinden onları kopardı getirdi, PKK yanına oturttu. İdeolojik bir şey yok. Tamamen Amerika operasyonu. Belki de CIA tarihinin en başarılı operasyonu oldu." diye konuştu.

"CHP üzerinden   HDP/PKK’nın komşusu yaptılar"

Perinçek, "Milliyetçi Hareket Partisi gibi milli bir duruşu olan, gelenekleri olan bir partinin içinden gücü alıyorlar, PKK’nın HDP’nin içine oturtuyorlar. CHP üzerinden bunu yapıyorlar ama sonuç itibarıyla İYİ Parti’yi HDP/PKK’nın komşusu yaptılar." dedi.

" Biz ona gladyo kraliçesi diyoruz"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik eleştirilerde bulunan Perinçek sözlerine şöyle devam etti:

"FETÖ’yle zaten ilişkileri vardı. Meral Akşener’in kimliği ve kişiliği de tam bu operasyonlara uygun bir kişilik. 1990’larda emniyet istihbaratının başına FETÖ’cüleri oturttu. Genelkurmaya kulak yerleştirtti, onları dinledi. Biz ona gladyo kraliçesi diyoruz. Gladyo görevlerinden geliyor ve son gladyo görevi olarak da MHP’yi bölerek, MHP’nin bir parçasını PKK’nın yanına oturtabildi."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075264/dogu-perincek-iyi-parti-abd-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.