Perinçek: Rusya seçimde Cumhur İttifakı'nın kazanmasını istiyor"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, içinde PKK, HDP ve FETÖ unsurlarının da yer aldığı altılı masanın Amerikan Cephesini oluşturduğunu belirterek, Rusya’nın da Cumhur İttifakını ve Türkiye Cephesini desteklediğini söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
15 Mart 2023, Çarşamba - 14:38
Perinçek: Rusya seçimde Cumhur İttifakı'nın kazanmasını istiyor"

Doğu Perinçek, Ankara Masası Gündem Özel programında gazeteci Gürkan Zengin’in sorularını yanıtladı.

Kendilerinin hiçbir zaman Cumhur İttifakı içinde olmadıklarını dile getiren Perinçek, “İttifak demek sözleşmeyle oluyor. Yani anlaşarak ittifak oluyor. Ama biz bir cephedeyiz. O cephe hangi cephe? Amerika Birleşik Devletleri’nin tehditlerine karşı, onların piyonları olan PKK, FETÖ’ye karşı bir Türkiye Cephesi var. O cepheyiz biz. O anlamda Cumhur İttifakı’nın üyeleriyle aynı pozisyonda bulunuyoruz sık sık” değerlendirmesinde bulundu.

“Altılı Masa Amerika’nın cephesi. PKK, HDP ve FETÖ de var”

Perinçek,  “İşte bir Altılı Masa var, yani o Amerika’nın cephesi diyelim. Orada en önemlisi, vazgeçilmez unsur, demirbaş, PKK, HDP var, FETÖ var. Bunlar görünmez Altılı Masa’nın görünmezi diyelim ama olmazsa olmaz unsurları. Bir de şöyle veya böyle, Türkiye’yi savunan güçler var Ak Parti, MHP gibi ama bocalayarak, yalpalayarak. Ondan sonra ödünler vererek, duralayarak gibi. Türkiye cephesinin de tutarlı, kararlı, ne dediğini bilen ve yedi ateşten geçiş, yetmiş yedi ateşten de geçmeye hazır olan Vatan Partisi var merkezinde. Mücadele sonuç itibariyle bu güçler arasında. Ama 14 Mayıs kesin sonuç olmayabilir. 14 Mayıs’tan sonrası da var. Bu kadar yığınak yaptığına göre Amerika ve Doğu Akdeniz’de bu kadar iddialar olduğuna göre, mesela Yunanistan’dan 12 mile çıkaracağız karasularını gibi seslerin de yükseldiği bir ortamda, bu kadar yığınak yapıldığına göre, herhalde bunlar kullanılmak için getirildi” şeklinde konuştu.

“Rusya seçimde Cumhur İttifakını destekliyor diyebilirim”

“Peki eğer, Amerika’nın başını çektiği cephede diziliş eğer böyleyse küresel, bölgesel karşılığı olarak Rusya’nın da öteki cephede yer almış olması lazım. Öyle mi?” sorusuna  Perinçek, “Tabii Çin, Rusya, İran, Suriye de Cumhur ittifakını destekliyor diyebilirim” dedi.

Doğu Perinçek, Cumhur İttifakı’nın ABD’den gelen tehditlerin farkında olduğunu da ifade etti.

“Darbe başarılı olsaydı, Sayın Tayyip Erdoğan ile Doğu Perinçek’in mezarı komşu olacaklardı”

“Sağlığını ve hayatını da tehdit eden bir olay Sayın Cumhurbaşkanımızın. 15-16 Temmuz’da da yaşadık değil mi? Amerika bir darbe yapmaya kalktı ve o darbe başarılı olsaydı, bizim şimdi mezarlarımız Sayın Tayyip Erdoğan ile Doğu Perinçek’in mezarı komşu olacaklardı.” diyen Perinçek şöyle devam etti:

“ Öyle dönemlerden geçiyoruz. Ama bu Amerika karşısında şimdi bocalayan bir Ak Parti var. İçinde hala bir Amerika var. Abdullah Gül gitti, Babacan gitti, Davutoğlu gitti ama Ak Parti içindeki Amerika bitmiyor. Mesela ne yapıyorlar, aynı zamanda seçime giderken de çok vahim hata yapıyorlar. En son sabah Meral Akşener’i dinliyoruz, Hüda Par’dan dolayı vuruyor Allah vuruyor. Ben vururum çünkü doğru yerden vuruyorum. Ama ben burada seçimi kaybedecek bir yanlış yaptığından söz ediyorum Ak Parti’nin”

“HDP’ye hazine yardımı devlet aklının olmadığını gösteriyor”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Anayasa Mahkemesi’nin HDP’ye Hazine yardımı üzerindeki blokeyi kaldırarak serbest bırakmasını da eleştirdi.

Perinçek, “540 milyon lirayı vermek devlet aklının olmadığını gösteriyor” ifadesini kullandı.

“(HÜDAPAR ile işbirliği) vahim bir hata”

Ak Parti’nin HÜDAPAR ile seçim işbirliği kapısını aralamasını da ‘vahim bir hata’ olarak niteleyen Perinçek, bu seçimde kullanacağı ana temayı karşı tarafın eline verdi. Siz PKK ile berabersiniz, FETÖ ile berabersiniz falan diyemeyecek hale düştü. Çünkü sen de bilmem nesin falan imkanını karşı tarafa tanıdı. Yani bu akıl almaz bir taktik hatası mı diyeyim. Yani bu çok ciddi bir hata” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075280/perincek-rusya-secimde-cumhur-ittifakinin-kazanmasini-istiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.