Mustafa Dectici, milletvekili adaylık başvurusunu gerçekleştirdi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde 28'nci dönem milletvekili seçimleri için adaylık başvurusunu yaptı.
Ecem Çetin
|
15 Mart 2023, Çarşamba - 16:16
Mustafa Dectici, milletvekili adaylık başvurusunu gerçekleştirdi

Seçim sürecinin resmen başlamasının ardından partiler milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvurularını almaya başladı.

Büyük Birlik Partisi'nde 15 Mart 2023 tarihinden (bugün) itibaren adaylık başvuruları başladı. 

İlk olarak Genel Başkan Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde milletvekili adaylık başvurusunu gerçekleştirdi. 

Destici, Ankara Masası'nın sorusu üzerine nereden aday olacağına heyetin karar vereceğini aktardı. 

Başvuru süresi 15 Mart 2023 Çarşamba günü sabah 09.30’da başlayacak ve 24 Mart 2023 Cuma günü saat 17.00’de sona erecek.

Depremzedelerden ücret alınmayacak

Adaylık müracaatında bulunanlar partinin IBAN numarasına aday olma ücreti olarak 5 bin TL yatıracaklar. 18-25 yaş arasındaki gençler ve kadın adaylar ise adaylık ücreti olarak 2 bin TL ödeyecek. Şehit yakınları, gaziler, engellilik durumunun yüzde 40’tan fazla olduğunu belgeleyebilenler ile depremzede vatandaşlardan adaylık müracaat ücreti alınmayacak.

Başvuruda gerekli belgeler

Başvuru sırasında adaylardan başvuru formu, 2 adet vesikalık resim, arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, diploma fotokopisi, erkek adaylardan askerlik durum belgesi, adaylık için istifası zorunlu olanların, istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi, engelli aday adayları için “Engelli Kimlik Kartı” veya “Sağlık Kurulu Raporu”, şehit yakınları için yakınlığı belgeleyen evrak fotokopisi ve adaylık ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu talep edilecek. Adaylık müracaatlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilere partinin “bbp.org.tr” adresinden erişilebilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075296/mustafa-dectici-milletvekili-adaylik-basvurusunu-gerceklestirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.