RTÜK’ten depremzede yayıncılara yeni destek

Depremzede yayıncılar için daha önce 6 aylık ertelemede bulunan RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), deprem bölgesinde bulunan yayıncıların mali yükümlülüklerine 1 yıl ek erteleme getirdi.
Mevlüt Peker
|
15 Mart 2023, Çarşamba - 19:24
RTÜK’ten depremzede yayıncılara yeni destek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli şiddetli depremler sonrasında bölgedeki yerel yayıncıların mali yükümlülüklerini hafifletmek için yeni kararlar aldı. RTÜK'ün aldığı kararlarla birlikte deprem bölgesinde faaliyet gösteren radyo ve televizyon yayıncılarının ödemesi gereken ücretler 1 yıl süreyle askıya alınacak.

Depremden etkilenen illerde faaliyet gösteren tüm radyo ve televizyonların kanal-frekans ve yıllık kullanım ücretleri, kablo-uydu lisans taksitleri ve gecikme zamları da 1 yıl ertelendi. Yayıncıların "reklam geliri Üst Kurul payı" da 1 yıl boyunca tahsil edilmeyecek.

Ayrıca, depremzede medya hizmet sağlayıcılarının 6112 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde yerine getirilmesi gereken ticari iletişim geliri beyannamelerinin verilme süreleri de 1 yıl geciktirilecek. Bu kararlarla birlikte depremin neden olduğu ekonomik zorluklarla mücadele etmek isteyen yayıncılar rahat bir nefes alacak.

RTÜK, bu kararlarla birlikte depremden etkilenen bölgede yayın yapan radyo ve televizyon yayıncılarına destek olmayı amaçladı. Kararların, yayıncıların mali yükümlülüklerini hafifletmesi ve işlerini sürdürebilmelerine yardımcı olması bekleniyor.

Depremden etkilenen bölgedeki yerel yayıncılar, RTÜK'ün bu kararlarını memnuniyetle karşıladı. Kararların kendileri için büyük bir destek olduğunu belirten yayıncılar, RTÜK'e teşekkürlerini iletti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075321/rtukten-depremzede-yayincilara-yeni-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.