Kılıçdaroğlu HDP’yi, Şehitleri Anma Günü’nde ziyaret edecek

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, masa kurulurken en baştan bu tarafa ittifak çatısı altında görmeyi istediği HDP’yi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde ziyaret edecek.
Mevlüt Peker
|
15 Mart 2023, Çarşamba - 20:43
Kılıçdaroğlu HDP’yi, Şehitleri Anma Günü’nde ziyaret edecek

6 siyasi partiden oluşan Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasına ilk tebrik HDP’den gelmiş ve en kısa zamanda Kılıçdaroğlu’nu görüşme için partiye beklediklerini, cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’nin üzerine düşeni yapacağını bildirmişti.

Beklenen görüşmenin gerçekleşeceğine ilişkin ilk açıklama geldi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile görüşme talebinde bulundu. Talebi değerlendiren HDP, Kılıçdaroğlu’na 18 Mart Cumartesi günü için randevu verdi.

HDP-Kılıçdaroğlu görüşmesi 18 Mart saat 13.00’te partinin Genel Merkezi’nde gerçekleşecek.

HDP’nin randevu için 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni seçmesi, basın tarafından manidar bulunurken, sosyal medyada Millet İttifakı-HDP görüşmesi için Şehitleri Anma Günü’nün belirlenmesine tepkiler gelmeye başladı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı pozisyonunda görülen HDP’nin mesaj vermek için kasıtlı olarak 18 Mart tarihini seçtiği düşünülürken, tepkilerin daha da artması olasılığına karşı tarihte değişikliğe gidilip gidilmeyeceğini ise zaman gösterecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075328/kilicdaroglu-hdpyi-sehitleri-anma-gununde-ziyaret-edecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.