Monarşi başbakan dinlemez

İngiltere monarşisi, mutlak gücün kendinde olduğunu her fırsatta hatırlatıyor. Londra Metropolitan Polisi, tasmasız köpek gezdirdiği gerekçesiyle İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ı uyardı. Rishi Sunak’a daha önce de “emniyet kemeri takmadığı için ceza kesildiği” duyurulmuştu.
Mevlüt Peker
|
15 Mart 2023, Çarşamba - 21:25
Monarşi başbakan dinlemez

Londra'da, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve ailesi köpeklerini tasmasız şekilde gezdirdikleri için polis tarafından uyarıldı.

Olay, Hyde Park'ta çekilen ve sosyal medyada paylaşılan bir videonun ardından ortaya çıktı.

Londra Metropolitan Polisi, parktaki bir polisin duruma müdahale ettiğini ve Başbakan’ın eşi Akshata Murty ile konuşarak kuralları hatırlattığını belirtti.

Köpeğe daha sonra tasma takıldı.

Başbakanlık Ofisi veya Sunak'tan konuya dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Daha önce de trafik cezası kesilmişti

Ocak ayında da İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'a hareket halindeki araçta emniyet kemerini çıkardığı için sabit ceza verilmişti.

Konuya ilişkin Lancashire Emniyet Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, “bir birey” ve “Londralı bir erkek” tanımları kullanılarak, İngiltere’nin başbakanı olsa dahi Rishi Sunak'ın da monarşinin kanunları karşısında sıradan bir birey olduğu vurgulanmıştı.

Açıklamada, “Sosyal medyada bir bireyin Lancashire'da hareket halindeki araçta emniyet kemeri takmadığını gösteren görüntülerin incelenmiş ve 42 yaşındaki Londralı bu erkeğe sabit ceza bildirimi yapılmıştır” denilmişti.

Monarşi’nin İngiltere’ye özgü “anayasal bir monarşi” ve monarkların da aslında politikaya karışmayan sembolik figürler olduğu yönündeki iddiaların gerçekle örtüşmediği, İngiltere’de mutlak gücün “monarşi” olduğu biliniyor.

İngiltere Başbakanı'na trafik cezası >>>

İngiltere Başbakanı özür diledi >>>

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075331/monarsi-basbakan-dinlemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.