Kurtulmuş," İttifaka katılacak partilerin çoğalması için gayret sarf ediyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, seçim öncesi Cumhur İttifakı'nda yaşanan görüşmeler ve Ankara gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.
Onur Çetinkaya
|
16 Mart 2023, Perşembe - 11:43
Kurtulmuş," İttifaka katılacak partilerin çoğalması için gayret sarf ediyoruz"

Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimlerine iki aydan kısa süre kala partilerde seçim maratonu başladı.

İttifaklar arasında genişleme görüşmeleri sürerken AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı programda partisinin son durumuna ilişkin konuştu.

Cumhur İttifakı genişleyecek mi? 

HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partileriyle görüşen AK Parti'nin Cumhur İttifakı'nı genişletme çalışmalarını yorumlayan Kurtulmuş, "Yeniden Refah ve HÜDAPAR ile görüşmeler sürüyor. Bu ittifakın ana partisi AK Parti'dir. Merkez sol, sağ tarifleri artık çok değişti. AK Parti yeni bir merkez inşa etti ve bu merkezi iktidara taşıdı. Sadece bir bölgenin partisi değil. Ben bu tarafı tercih ediyorum, Türkiye için ben varım diyen herkese kapımız açıktır." ifadelerini kullandı.

6284 tartışması 

Kadınların hak ve hukuklarının korunması için her türlü tedbirin alındığını söyleyen Numan Kurtulmuş, Tekraren söylemek istediğim şey şudur, Yeniden Refah Partisi kendi politik kimliği olan bir siyasi partidir, burada yapılmak istenen şey ortak hedefler istikametinde bir yönelim tespit etmektir burada da şu ana kadar yapılan görüşmelerde bir sorun görünmüyor. Bu 6284 kanunu bu seçimin bir konusu değildir." dedi.

3 dönem kuralında karar Erdoğan'ın 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin üç dönem kuralına değinerek, "Bir yenilenme sağlaması bakımından 3 dönem kuralının istisnasız olarak uygulanmasının Türkiye siyasetine bir dinamizm katacağını düşünüyoruz. Kararı verecek olan Cumhurbaşkanımızdır." açıklamasında bulundu.

"Bizim başkan adayımız yetmiyor"

Millet İttifakının uzun süren toplantıları sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı göstermesini değerlendiren Kurtulmuş, İmamoğlu ve Yavaş'ın isimlerinin cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ön plana çıkmasıyla ilgili de dikkat çeken açıklama yaptı.

Kurtulmuş, "Bu ilan ettikleri adayın elini zayıflatır. Bizim başkan adayımız yetmiyor, paket halinde kabul edin demektir" ifadelerini kullandı.

"HDP masada ruhen vardı"

Son olarak CHP-HDP görüşmesine değinen Numan Kurtulmuş, " HDP'nin oyu olmadan Kılıçdaroğlu çıkamaz. CHP'nin HDP'yle konuşması tabiat gereği. HDP zaten hep masada vardı. Fiilen olmasa bile ruhen vardı."  şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075388/kurtulmus-ittifaka-katilacak-partilerin-cogalmasi-icin-gayret-sarf-ediyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.