Numan Kurtulmuş: “Görüşmelerde bir sorun görünmüyor”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhur İttifakı’nın genişlemesine yönelik çalışmalarda bir sorun görünmediğini açıkladı.
Ersin Küçükbarak
|
16 Mart 2023, Perşembe - 12:19
Numan Kurtulmuş: “Görüşmelerde bir sorun görünmüyor”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR, ANAP ve DSP ile ittifak konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

MHP’nin hiçbir zaman bir pazarlık ittifakı olarak görmediğine işaret eden Kurtulmuş , “bu konuda MHP ve Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye teşekkür ederiz. Yeniden güçlü bir Türkiye’yi kurma ortak hedefinde buluştuk, önümüzdeki yüzyılı Türkiye’nin yüzyılı yapma hedefiyle bir araya geldik” dedi.

Kurtulmuş şunları aktardı:

Şuna şu bakanlık verilecek, buna şu koltuk verilecek pazarlıkları olmadan ilkesel çerçevede yolumuza devam ediyoruz. Diğer siyasi partilerin de bu ittifakın içinde olması asla bir pazarlık konusu olmamıştır, bundan sonra ittifakı katılacak olan partiler de bu ittifak için oy verecekleri zaman kendi politik kimliklerini bir kenara bırakıp AK Parti’nin içine girme durumu söz konusu olamaz yine kendi kimlikleri olacak, kendi kimlikleri ile siyasete devam edecekler.

ANAP ve DSP ile görüşme

Türkiye’nin çıkarına olan ‘Evet ben de varım’ diyen herkese kapımız açık.

Yeniden Refah Partisi ittifaka katılacak mı?

Yenide Refah ve HÜDAPAR ile görüşmeler sürüyor. Tekraren söylemek istediğim şey şudur, Yeniden Refah Partisi kendi politik kimliği olan bir siyasi partidir, burada yapılmak istenen şey ortak hedefler istikametinde bir yönelim tespit etmektir burada da şu ana kadar yapılan görüşmelerde bir sorun görünmüyor.

6284 sayılı Kanun

Bir koalisyon protokolü yapılmıyor, biz bu ittifaka katılacak partilerin çoğalması için gayret sarf ediyoruz, bu gibi konuların tartışıldığı bir zemin zaten ortada yok. Burada bir müşterek irade beyanı var, Sayın Cumhurbaşkanımızın adalığını desteklemek için son derece olumlu ve pozitif bir yaklaşım var.

AK Parti yeni kurulmuş bir siyasi parti değil, biz kadın hak ve hukukunun korunması için her türlü tedbiri alırız dolayısı ile aile ve kadının güçlü bir şekilde var olması için yaptığımız çalışmalar ortadadır. Bu 6284 kanunu bu seçimin bir konusu değildir.

HÜDA PAR adayları hangi listede olacak?     

Şu ana kadar neredeyse sorunsuz gelmiş olan bir ittifaktan bahsediyoruz, bu işi sorunsuz olarak buraya kadar getirmek Türkiye için çok hayırlı oldu. Bu partilerin gelin buraya ittifak yapalım işbirliği yapalım ve bu işbirliği çerçevesinde siz kendinizi unutun diyemeyiz. Türkiye siyasetinin merkezini AK Parti inşa etmiştir, on yıllar boyunca da devam edecektir. Bu ana istikamette yürürken kendi parti programları farklı olan partilerle işbirliği yapmak onların görüşlerinin benimsendiği ya da işbirliği yapmadığımız partilerin görüşlerinin benimsenmediği anlamına gelmez.

3 dönem kuralı uygulanacak mı?

3 dönem kuralını şu nedenle önemsiyoruz, son rakamlar yaklaşık 11,5 milyon siyasi üyesi olan bir partiyiz. Partide hizmet edilecek olan tek yer milletvekilliği değildir, çok dinamik teşkilatlarımız var, belediyelerimiz var ve bütün bunların hepsinde iktidar partisi olan AK Parti var. Burada bir yenilenme sağlaması bakımından 3 dönem kuralının istisnasız olarak uygulanmasının Türkiye siyasetine bir dinamizm katacağını düşünüyoruz. Kararı verecek olan Cumhurbaşkanımızdır.

Başkan yardımcılığı konusu

Bunların hepsi kulistir, Ankara gazeteciliğinin kulisidir. Siyaset dedikodu ile yönlendirilmez, şu anda tek bir önceliğimiz vardır, Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden açık ara seçilmesidir. 14 Mayıs seçimi Allah’ın izni ile Türkiye Yüzyılı’nın kapısını sonuna kadar açacaktır.

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi

HDP’nin oyu olmadan Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçimde yarışa ortak olması dahi mümkün olamaz, bunu siyasetle ilgilenen herkes biliyor. CHP’nin Kılıçdaorğlu’nu seçtirmesi için HDP ile konuşması olası bir şeydir. Ama masa kurulduğundan beri HDP o masada var oldu, biz söylediğimizde alındılar ama gerçek budur. Fiilen olmasa da HDP her zaman o masadaydı.Malumun ilamı diye bir şey var, bilineni görünür hale getirecekler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075392/numan-kurtulmus-gorusmelerde-bir-sorun-gorunmuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.