Prof.Dr. Okan Tüysüz'den Bolu depremi değerlendirmesi

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Bolu'da meydana gelen 4.8'lik depremin daha büyük bir depremi tetiklemeyeceğini belirterek olası Marmara depremi ile ilgili de hiçbir bağlantısı olamayacağını açıkladı.
Ersin Küçükbarak
|
16 Mart 2023, Perşembe - 15:25
Prof.Dr. Okan Tüysüz'den Bolu depremi değerlendirmesi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) açıklamış olduğu verilere göre; Bolu Merkez'de saat 13.55'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

8,13 kilometre derinlikte gerçekleştiği kaydedilen deprem İstanbul, Ankara, Düzce Kocaeli ve Sakarya başta olmak üzere birçok ilden hissedildi.

6 Şubat'ta deprem felaketi yaşayan Türkiye'de, bugün 4,8 büyüklüğünde bir depremin daha meydana gelmesi vatandaşlarda paniğe neden oldu. Akıllara ise bölgelerin yakın olması sebebi ile 'beklenen Marmara depremini tetikler mi?' sorusu geldi.

“Bunu bir büyük depremin habercisi olarak kabul etmemek lazım”

Prof. Dr. Okan Tüysüz, 4.8'lik depremden sonra Habertürk’te yaptığı açıklamada, bölgede büyük bir fay hattının olmadığını ve bu büyüklükteki bir depremin daha büyük bir depreme yol açamayacağını söyledi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz şunları kaydetti:

"4.8 büyüklüğünde bolunun kuzeybatısında meydana gelen bir deprem. Bunu bir büyük depremin habercisi olarak kabul etmemek lazım. Bu bölgede bu depremler olağandır. Bölgede büyük fayların olmadığını görüyoruz. Ancak evlerde hasar varsa buralara girilmemesini öneriyoruz. 4.8'lik bir deprem başka bir fayı tetiklemez. Beklenen Marmara depremi ile ilgili de bir bağlantısı olamaz.

“Panik oluşturabilecek bir deprem değil”

Bu Kuzey Anadolu Fayı'nın ana kolu değil. Ona paralel kuzeyde küçük kol üzerinde meydana gelen bir deprem. Çok hissedildiğine göre sığ bir deprem. Hemen arkasından gelişen bir tane daha deprem oldu. 1,9 ve 1,8. Panik oluşturabilecek bir deprem değil. Orada büyük deprem oluşturabilecek bir fay yok. Küçük kırıklar var. Bolu Elmalı civarında daha önce kırılmamış bir fay var. Önce burada olduğunu düşündüm ama değil. Bu daha kuzeyde."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075425/profdr-okan-tuysuzden-bolu-depremi-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.