Depremzede kadın hem ağladı hem Destici'yi ağlattı

Depremde Adıyaman’da eşini ve 1 yaşındaki çocuğunu ve 7 akrabasını kaybeden Reyhan Tırpan Büyük Birlik Partisi yaşadıklarını ve rüyasını anlatırken Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ağlattı.
Ersin Küçükbarak
|
16 Mart 2023, Perşembe - 18:31
Depremzede kadın hem ağladı hem Destici'yi ağlattı

Reyhan Tırpan Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfınca düzenlenen Yüzyılın Afeti Değerlendirme Toplantısı’nda kürsüye çıktı yaşadıklarını ve sonrasında gördüğü rüyayı paylaştı.

“Ben vatan, Büyük Birlik ve Alperen Ocakları sevdalısı bir adamın eşiyim. Ve en önemlisi Muhsin başkana aşık bir adamın eşiyim” diye konuşmasına başlayan Tırpan, ondan hep Alperen Ocaklarını, Büyük Birlik’i ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu dinlediğini söyledi.

Tırpan, eşi Mehmet Tırpan'ın her 25 Mart’ta Yazıcıoğlu’nu ziyarete geldiğini anlattı.

Bu sırada Mustafa Destici gözyaşlarını tutamadı.

Bu duygu dolu sözler sonrası herkesin gözleri dolarken pek çok kişi ağladı.

Reyhan Tırpan yaşadığı tarifsiz acıyı şöyle dile getirdi:

“Eminim sağ olsaydı bugün burada sizin aranızda olacaktı. Koşturanlardan biri olacaktı,yardım edenlerden biri olacaktı. Hep birlikte olacaktık. Biz akredite oluyorduk Alperen Ocakları olarak Adıyaman’da. Depremden bir önceki Pazar günü son tatbikatımızı yaptık. Cuma günü akreditasyon işlemimiz tamamlanacak biz de buranın tamamen bir mensubu olacaktık. Ama Pazartesi sabah 4.17’de herkes gibi biz de felakete uyandık. Ben 1 yaşında meleğimi kucağımda kaybettim. Ve aciziyetin ne demek olduğunu tam o gün öğendim. İnsan evladı nefes alamadığında çırpınır ne yapacağını şaşırır, nereye gideceğini şaşırır ama ben kıpırdayamadım. Rabbim bana kıpırdamayı bile nasip etmedi. Ve ben bebeğimi kaybettim, aynı odada eşimi kaybettim. Biz öğrendiğimiz, öğrettiğimiz, paylaştığımız her şeyi yaptık ve çok şükür Rabbime Rabbim bana ayakta durmak için evlatlarıma annesini bana da evlatlarımı nasip etti.”

2 evladının babasından öğrendikleri sayesinde enkazda sağ kalmayı başardığını da belirten Tırpan, kendisinin bir sivil kurtarmacı babanın kızı olduğunu ifade etti.

Tırpan, babasının Gölcük depreminde insanlara yardıma koşanlardan biri olduğunu kaydetti.

Reyhan Tırpan duygularını şöyle paylaştı: “Hayatımız depremdi bizim. Her zaman babam bize deprem olduğunda ne yapacaksınız nasıl yapacaksınız öğretti sonra sivil savunmacı bir adamın eşi oldum Milli Eğitimde sivil savunmaya geçti bir çok çocuğa bunu öğretti belki bir çok çocuk bu sayede hayatta kaldı, inşallah öyledir. Çok istedi akredite olup alanda çalışmak insanlara daha faydalı olmak. Ama kısmet etmedi Rabbim. Adıyaman’da MEB AKUB’u kurdu. Nasip olsaydı Alperen arama kurtarmamız da kurulmuş olacaktı o hafta Cuma günü.”

Tırpan daha sonra kaybettiği eşini rüyasında gördüğünü ve eşinin Adıyaman’da Alperen Arama Kurtarma’nın kurulmasını istediğini aktardı.

Günler sonra yine davası için eşinin rüyasına geldiğini vurgulayan Tırpan, “Zaten beni hiçbir zaman şahsi meseleleri için yalnız bırakmadı sadece davası için yalnız bıraktı. Ve bundan çok çok eminim ki eşim meleğimle beraber. Muhsin Yazıcıoğlu ile Peygamberimle ve diğer dava arkadaşlarıyla aynı Meclis’te sohbet ediyor. Meleğimde etraflarında oynuyor” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075448/depremzede-kadin-hem-agladi-hem-desticiyi-aglatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.