Kaldırımlar çöple doldu, yayalar yola indi

Fransa'da kaldırımlar çöple dolunca, yayaların araç yollarını kullanmaya başladığı görüldü. Kokudan rahatsız olan Fransızlar maske taktı.
Mevlüt Peker
|
16 Mart 2023, Perşembe - 19:19
Kaldırımlar çöple doldu, yayalar yola indi

Fransa'da yaşanan emeklilik reformuna karşı tepkiler sürüyor. Başkent Paris'te temizlik işçilerinin greve gitmesi sonucu çöpler kaldırımları kapladı. Geçtiğimiz hafta iş bırakan temizlik işçileri grevlerini sürdürürken, çöpler sokakları kapladı. Fransızlar kaldırımdaki çöplerden dolayı yürümekte zorluk çekerken, araç yollarını kullanmak zorunda kaldı. Ağır bir koku yayan çöplerden rahatsız olan halk maske takmaya başladı. Temizlik işçilerinin grevi nedeniyle başkent sokaklarında 6 bin 600 ton çöp birikti ve kaldırımlardaki çöp yığınları nedeniyle fare istilası yaşanmasından endişe duyuluyor. Temizlik işçileri grevlerini 20 Mart Pazartesi gününe kadar sürdürecekler.

Emeklilik reformuna göre Fransa'da 1 Eylül'den itibaren emeklilik yaşı, her yıl 3 ay kademeli olarak artırılacak. Emeklilik yaşı 2027'de 63 yıl 3 aya, 2030'da ise 64 yıla ulaşacak. Ayrıca 2027'den itibaren, emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl çalışmış olmak gerekecek. Reform paketi, Senato'da 12 Mart'ta kabul edilmişti. Paket, Karma Komisyon'da görüşülmüş ve nihai taslak hem Senato'ya hem de Ulusal Meclis'e gönderilmişti. Reform paketi, bugün yapılan Senato oylamasında kabul edildi ve Ulusal Meclis'e gönderildi. Ancak Başbakan Elisabeth Borne, reformun kabul edilmesi için Anayasa'nın 49. maddesinin 3. fıkrasını kullanacaklarını açıkladı. Bu nedenle halkın tepkisine yol açan emeklilik reformu hala tartışma konusu olmaya devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075452/kaldirimlar-cople-doldu-yayalar-yola-indi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.