İİT’den Türkiye’ye yardım çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatından depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye'ye daha fazla yardım çağrısı…
Mevlüt Peker
|
16 Mart 2023, Perşembe - 19:45
İİT’den Türkiye’ye yardım çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye'ye daha fazla yardım yapılması çağrısında bulundu.

Taha, Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta düzenlenen 49. İİT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İİT'ye üye ülkeler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Filistin-İsrail meselesine ilişkin İsrail'in uluslararası insan haklarını ihlal etmesi sonucunda ana meselemiz olan Filistin ve Kudüs meselesindeki gelişmeler ve tehlikeli koşullar altında gerçekleştirilmektedir.” dedi.

Taha, İsrail'in suçlarına ve ihlallerine son verme yönünde uluslararası toplumun sorumluluğunu seferber etmek, Filistin halkına uluslararası koruma sağlamak ve mevcut uluslararası adalet mekanizmaları aracılığıyla İsrailli yetkilileri Filistin halkına karşı işledikleri suçlardan sorumlu tutmak için tutumların birleştirilmesini ve çabaları artırmayı gerektirdiğini belirtti.

Ayrıca, İİT'nin Kabil'deki ofisi aracılığıyla Afganistan'a insani yardım sağlamaya devam edeceğini, Cammu Keşmir sorununda İİT'nin "Cammu Keşmir'i savunmaya bağlı olduğunu" vurguladığını, Dağlık Karabağ konusunda İİT'nin Azerbaycan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruması ve anlaşmazlığın BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca çözülmesi konusunda Azerbaycan'a desteğini sürdüreceğini, Yemen, Suriye, Sudan, Libya, Sahel ve Çad Gölü Havzası ülkeleri, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Gine ve Burkina Faso'da barış, güvenlik, istikrar ve kalkınmanın "halklarının özlemlerine cevap verecek şekilde" sağlanması için yürütülen diyalog ve çabalara desteğini sürdüreceğine işaret etti.

Son olarak, Genel Sekreter Taha, Irak'ın birliğini, toprak bütünlüğünü ve yeniden inşasını desteklemeye yönelik tüm çabaları da takdir etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075453/iitden-turkiyeye-yardim-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.