Şehitleri Anma Günü’ndeki CHP-HDP buluşması iptal

CHP-HDP buluşması için verilen ve dün sadece Ankaramasası’nın dikkat çektiği “buluşma tarihi” büyük tepki çekti. Kılıçdaroğlu’nun randevu talebine Şehitleri Anma Günü olan 18 Mart tarihi ile dönüş yapan HDP, bu kez de “Kılıçdaroğlu’nun yoğun programı” nedeniyle görüşmenin ileri tarihe ertelendiği açıklamasını yapmak zorunda kaldı.
Mevlüt Peker
|
16 Mart 2023, Perşembe - 22:39
Şehitleri Anma Günü’ndeki CHP-HDP buluşması iptal

Dün duyurusu yapılan “Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaret programı” iptal oldu. Ziyaretin 18 Mart’ta gerçekleşeceği, randevunun ise HDP tarafından verildiği duyurulmasına rağmen görüşmenin “Şehitleri Anma Günü”ne denk getirilmesi hiçbir basın kuruluşunun dikkatini çekmemişti. Konunun Ankaramasası tarafından gündeme getirilmesi sonrası sosyal medyadan randevu tarihine tepkiler gelmiş, ardından Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği CHP-HDP görüşmesine tepki göstermişti.

Tepkilerin büyümesi üzerine CHP kanadından randevu ertelemesi istendi, açıklama ise Halkların Demokratik Partisinden (HDP) geldi. HDP’den yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimize ziyareti program yoğunluğundan dolayı ileri bir tarihe ertelenmiştir" denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun randevu talebine “18 Mart” tarihi ile dönen HDP’nin bu hamlesi, kasıtlı olarak değerlendirilince CHP buluşmanın ileri tarihe alınmasını istedi. Millet İttifakı için hayati öneme sahip olan görüşmenin muhatabı HDP ise açıklamasında “Kılıçdaroğlu’nun yoğunluğu” bahanesini kullandı.

Kılıçdaroğlu HDP’yi, Şehitleri Anma Günü’nde ziyaret edecek >>>

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075469/sehitleri-anma-gunundeki-chp-hdp-bulusmasi-iptal
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.