Adnan Beker kimdir?

Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Peki Adnan Beker kimdir? Adnan Beker nereli, kaç yaşında?
Onur Çetinkaya
|
16 Kasım 2023, Perşembe - 12:20
Adnan Beker kimdir?

ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker görevinden istifa etti.

Beker, yeni bir yola çıktığını belirterek, Ankara'dan milletvekili aday adayı olacağını duyurdu.

Meclisteki konuşmalarıyla dikkat çeken Beker,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'la da yakın ilişkileriyle tanındı.

Beker, ABB Meclisi'nde en çok ziyaret edilen grup başkanvekillerinin başında geliyor.

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığınca parti üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen temayül yoklamasında Adnan Beker,   Ankara 2. bölgede  3 bin 632 oy ile ilk sırayı aldı. Adnan Beker'in İYİ Parti'den Ankara Milletvekili oldu. 

Adnan Beker kimdir?

Aslen Yozgatlı olan Adnan Beker,  1964 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Beker, başkentin saygın iş adamlarından biridir. Petrol, inşaat ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Beker,  TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Ankara Ticaret Odası Meclis üyesidir.

2019 seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne giren Beker, İYİ Parti Grup Başkanvekiliğine seçildi. Beker 4 yıldır sürdüğü görevinden milletvekili aday adaylığı başvuru sürecinde ayrıldı.

2023 yılında İYİ Parti'den Ankara milletvekili olarak seçildi.

Adnan Beker,  16 Kasım 2023'te istifa ettiğini açıklayarak İYİ Parti'den ayrıldığını duyurdu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075522/adnan-beker-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (2)

Yorumunuz İletilmiştir.
Ali Kayacı
01 Mayıs 2023, 19:30
Sattığı kaçak kömürlerin hesabını versin nerden nereye? Bunun gibi neler var Öyle ben yaptım sattımla olmuyor. Hep oligarşi işler.
Ramazan ateş Konya
15 Eylül 2023, 17:11
Tebrikler Adnan bey on numara açıklama yapmışınız iyi ki seçimi kazanmışsınız diye on numara açıklama yapmışsınız ümit Özdağ hakkında sağolun varolun