Mustafa Hasgül milletvekili aday adayı oldu

AK Parti Çankaya ilçe Başkanı Mustafa Hasgül, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Hasgül, ilçe başkanlığı görevinden istifa etti.
Ankara Masası
|
17 Mart 2023, Cuma - 16:34
Mustafa Hasgül milletvekili aday adayı oldu

Seçim kararının Resmi Gazete'de yayınlamasının ardından, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için geri sayım başladı.

Sürecin başlamasıyla birlikte milletvekili olmak isteyenler partilere başvurularını iletti. 

O isimlerden birisi de AK Parti Çankaya ilçe Başkanı Mustafa Hasgül oldu. Hasgül, AK Parti Ankara 1.Bölge Milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. 

Hasgül, İlçe başkanlığı görevinden de istifa etti.

Mustafa Hasgül kimdir?

Mustafa Hasgül,1971 yılında Sivas Suşehri’nde doğdu. 1975 yılından beri Çankaya ’da ikamet etmekte. İlk, orta ve lise tahsilini Çankaya’daki çeşitli okullarda tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. Eğitimime kısa bir süre ara verip çalışma hayatına atıldı. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

2011 yılında kurmuş olduğu AVRASYA DANIŞMANLIK adlı şirketiyle tarım hayvancılık ve yenilebilir enerji projeleri yapan Hasgül, başta Ankara ili olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde proje üreten bir firmanın sahibi.

Siyasi yaşamıma 2007 'de Ak Parti Çankaya Teşkilatı’nda Başkan Yardımcısı olarak başladı. 2012 yılında Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Sosyal politikalar ve teşkilat birimlerinde görev yaparak Gölbaşı,Elmadağ,Polatlı,Nallıhan,Sincan ilçelerinde koordinatör olarak görev aldı. 2018 yılından bugüne kadar da Çankaya İlçe Başkanlığı görevinden 2023 yılında aday adaylığını açıklamasıyla istifa etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075555/mustafa-hasgul-milletvekili-aday-adayi-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.