Akar: PKK’ya helikopter vererek suçüstü yakalandılar

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, bölücü terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin, terör örgütü mensuplarına helikopter vererek bir defa daha suçüstü yakalandığını belirtti.
Mevlüt Peker
|
17 Mart 2023, Cuma - 19:58
Akar: PKK’ya helikopter vererek suçüstü yakalandılar

Kuzey Irak'ta, Türkiye sınırına 60 kilometre mesafedeki Duhok şehrinde gizemli bir helikopter kazası yaşanmış, sahibi belirsiz Eurocopter AS350 tipi helikopterin düşmesi sonucu 7 terörist ölmüştü.

Amerika Birleşik Devletleri’nin tavsiyesi üzerine SDG ismini kullanarak kamufle olmaya, terör örgütleri listesinden çıkmaya çalışan PKK/YPG terör örgütüne helikopteri kimin verdiği bilinmezken akıllara tek ülke gelmişti.

PKK’ya helikopteri kimin verdiği ve kullanmayı kimin öğrettiği sorusu, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder’a sorulmuş, Sözcü ise sadece “Bildiğim kadarıyla hayır” yanıtını vermişti.

Helikopter kazasına ilişkin konuşan Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, PKK/YPG destekçilerinin, teröristlere helikopter vererek bir defa daha suçüstü yakalandıklarını, bu tür çabaların ise beyhude çabalar olduğunun artık anlaşılması gerektiğini bildirdi.

Bakan Hulusi Akar, 24 Temmuz 2015 tarihinden bu tarafa Irak ve Suriye'nin kuzeyi ile yurt içinde toplam 37.647 teröristin, sadece 2023 başından bu tarafa ise 306 teröristin etkisiz duruma getirildiği bilgisini verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075574/akar-pkkya-helikopter-vererek-sucustu-yakalandilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.