Mansur Yavaş’tan devlet yöneticilerine suçlamalar…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Fatih Altaylı'ya açıklamalarda bulundu.
Mevlüt Peker
|
17 Mart 2023, Cuma - 21:11
Mansur Yavaş’tan devlet yöneticilerine suçlamalar…

Fatih Altaylı’nın Habertürk’te yayınlanan “Teke Tek” programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kahramanmaraş depremlerine ilişkin konuştu.

Mansur Yavaş, Kahramanmaraş’taki ikinci depremden önce ABB ekiplerinin Gaziantep’e indiğini ancak hiçbir görev verilmediği için Trabzon Caddesine geçtiklerini, orada da devletten kimsenin olmadığını, AFAD’ın da kendilerine bir şey söylemediğini, ABB ekiplerinin Niğde yolundan çıktığını, kardan dolayı kapalı olan yolu da ABB’nin açtığını, ABB ekiplerinin hiçbir yere yönlendirilmediğini, çadır götürmek istediklerini ancak Kızılay’ın da kendilerine dönmediğini, AFAD’a haber gönderdiğini ancak AFAD’ın yine dönmediğini, Kemal Kılıçdaroğlu ile Malatya üzerinden Kahramanmaraş’a geldiklerini, ertesi gün Meral Akşener ile çadırları gezdiklerini, hala ortada çadırların olmadığını, AFAD çadırlarının hep yol kenarlarında olduğunu gördüklerini, konteyner ve çadır olmadığını, o sırada ABB’nin 200’e yakın iş makinesinin Kahramanmaraş’ta olduğunu ancak hiçbir görev verilmediğini, depremin ilk günlerinde ABB’den yardım istenmiş olsaydı 5 bin personelle gidebilecek güçlerinin bulunduğunu ancak muhalif belediyelerin görünmemesi için yardım istenmediğini, daha önce de Elazığ depreminde ABB itfaiyesinin tam yaralıyı enkazdan çıkaracakken ‘bir dakika bakan gelecek sen çık oradan' denildiğini, sonra AFAD ve ekiplerin gelip çıkardıklarını, Karadeniz'de afetlerle ilgili birkaç valiyi aradığında da ABB’nin yardımını kabul etmediklerini, yangın olduğunda ‘biz sizi çağırmadık ki, neden geldiniz' denildiğini ileri sürdü.

Mansur Yavaş şunları söyledi:

Bu yolu açan bize Millet İttifakı"

Meral Hanım beni aradı, 'Mansur Başkan ben senin ve Ekrem Bey'in ismini verdim' dedi. Siyasette zaman zaman krizler yaşıyor. Millet İttifakı'nın belediye başkanı olarak asla onların kırılmasını istemem. Biz hepsine 'sayın genel başkanımız' diye konuşuyoruz. Gerçekten hak ediyorlar. Böyle bir kurgu kurdular, sonuçta kazanıldı. Kentlerin çok daha güzel yönetilebileceğini ispat ettik. 11 büyükşehirde oy oranların, seçildikleri oy oranlarının üstünden belli bu. Herşey bir yana Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanı başarılı bulunuyor ki, Cumhurbaşkanlığına aday gösteriliyor. Bu yolu açan bize Millet İttifakı.

"Genel başkanlar vekil olsun"

Sayın Akşener büyük teveccüh gösterdi. Biz devam etmesi gerektiğini düşünüyorduk. Sayın Akşener dedi ki, 'O zaman elinizi taşın altına sokacaksınız, uzlaşma bu şekilde gerçekleşir' dedi. Bizim makam mevki derdimiz yok. Ankara, İstanbul belediye başkanlıkları güzel makamlar. Sayın Akşener'in arzusu üzerine 'Sizin orada olmanız, yönetimde etkili şekilde vatandaşla kurduğunuz bağın devam etmesi gerekir' dedi. Bu da uygun bulundu. Meral Hanım önerdi, sayın genel başkanımız da kabul etti. Son gün oldu, birkaç saate sıkıştı. Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075578/mansur-yavastan-devlet-yoneticilerine-suclamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.