Fransa’nın helikopter cevabı: Yorum yok!

Fransa, Irak'ta terör örgütü PKK mensubu teröristleri taşırken düşen Fransız üretimi helikopterle ilgili yorum yapmadı.
Mevlüt Peker
|
17 Mart 2023, Cuma - 22:12
Fransa’nın helikopter cevabı: Yorum yok!

Fransız hükümeti, Irak’ın kuzeyinde PKK militanlarını taşıyan bir helikopterin düşmesiyle ilgili açıklama yapmadı. Fransız Airbus Helicopters tarafından üretilen AS 350 model helikopterin kime ait olduğu sorusu Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yanıtsız bırakıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), 15 Mart’ta Duhok’ta düşen helikopterin bazı PKK teröristleri tarafından kullanıldığını açıklamıştı. Duhok'un Çemanke nahiyesinde düşen helikoptere ilişkin açıklamalarda, helikopterin Eurocopter AS350 tipi olduğu ve ölenlerden bazılarının PKK militanları olduğu belirtildi. Helikopterin kime ait olduğunun tam olarak tespit edilmesi için soruşturma devam ediyor.

PKK'ya ait olduğu iddiaları üzerine, ABD’nin Suriye’de helikopter pilotluğu eğitimi verip vermediği sorulan Pentagon sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "Bildiğim kadarıyla hayır." yanıtını verdi.

Fransa hükümeti, helikopterin kime ait olduğu sorusu üzerine, basına yansıyan görüntülerde helikopterin seri numarasının göründüğünü söyledi ancak soruya yorum yapmadı. Bu olay, Türkiye'nin PKK'nın Irak sınırındaki varlığına yönelik operasyonları sırasında yaşanmıştı.

Bu gelişmelerin ardından PKK militanlarının sınır ötesi harekatlarda kullandığı helikopterlerin tespiti konusunda daha sıkı bir takip yapılması ve bu konuda uluslararası işbirliği yapılması gerektiği belirtiliyor. Bu olay, Fransa'nın PKK terör örgütüyle ilişkisi konusunda da tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075585/fransanin-helikopter-cevabi-yorum-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.