8 yıl boyunca biriktirdiği çeyizi selde yok oldu

Şanlıurfa'da yaşanan selde 8 yıl boyunca biriktirdiği çeyizi sele kapılan genç kız "Bu olaylar olduktan sonra evliliğimiz zor olur" dedi.
Ankara Masası
|
18 Mart 2023, Cumartesi - 11:01
8 yıl boyunca biriktirdiği çeyizi selde yok oldu

Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sellerde 18 kişiyi hayattan kopardı. Sel felaketi bazılarının hayatını alırken, bazı insanlarının hayallerini götürdü.

Bu insanlardan biri olan 22 yaşındaki İslim Güneş'in 8 yıl boyunca biriktirdiği paralarla aldığı çeyizi sel sularına kapıldı.

Fabrikada çalışarak hem yaşlı anne ve babasına bakan genç kızın evi tavana kadar suyla doldu. Yıllarca biriktirdiği parayla aldığı çeyizi selde yok olan genç kız, gözyaşları içerisinde çamura bulanan eşyaların arasında gezdi.

Bölgeye gelen jandarma ekipleri, çeyizden sağlam kalanları çıkarmaya çalışırken, bayan jandarmada genç kıza sarılarak onu teselli etmeye çalıştı. 

Genç kız, bayramdan sonra nişanlısıyla evlenme planladıklarını ifade ederken, planların suya düştüğünü söyledi.

Evlilik hayali kurup o çeyizi yaptığını söyleyen Güneş, “Anlık oldu, haberim yoktu. Duydum ki evi sel basmış. Geldim baktım burası kullanılmayacak halde. Her şey bitmiş, çeyizim bitmiş. Ne hallerle yaptım ben o çeyizi” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

" Artık evlenmem çok zor"

Yıllarca çalışarak bir yandan ailesine baktığını, diğer yandan da çeyizini tamamlamaya çalıştığını söyleyen Güneş,” Bütün emeklerim boşa gitti. Hayallerimin hepsi çöp oldu, heba oldu. Zaten evlenecektik, bu olaylar olduktan sonra evliliğimiz zor olur. İki gündür evimizin önünde durmuşuz. Askerlerimiz kendi çabasıyla, kendi imkanlarıyla evi bu hale getirdiler yoksa şu anda bile içeri giremezdik. Onların bana çok desteği oldu. Bir abla olarak, bir kardeş olarak gelip bana sarıldılar, bana destek verdiler. Dediler ki biz sizin yanınızdayız, siz üzülmeyin, yeter ki size bir şey olmasın, giden mal olsun. Bayan astsubaylar Diyarbakır’dan gelmişlerdi, 3 bayan arkadaştı” dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2075624/8-yil-boyunca-biriktirdigi-ceyizi-selde-yok-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.