Hadi Özışık kimdir?

İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık kimdir? İnternet Medyası Derneği kurucusu ve dernek başkanı Hadi Özışık nereli, kaç yaşında? işte Hadi Özışık'la ilgili bilgiler...
Suat Mutlu
|
18 Mart 2023, Cumartesi - 15:05
Hadi Özışık kimdir?

Hadi Özışık, 1962 yılında Iğdır Tuzluca'da dünyaya geldi. Özışık, gazetecilik mesleğine 1982'de Kars'ta yayın yapan Hüryurt gazetesinde köşe yazarlığı yaparak başladı. Özışık, profesyonel gazetecilik hayatına ise 1986 yılında Türkiye Gazetesi'nde Adliye muhabirliği yaparak başladı ve  daha sonra Günaydın Gazetesi, Bugün Gazetesi (Dinç Bilgin), Meydan Gazetesi, Milliyet Haber Ajansı, Yeni Günaydın Gazetesi, HBB Televizyonu, Kanal 6, Sağduyu Gazetesi, Tercüman Gazetesi (Ilıcak) ve Star Gazetesi'nde muhabir, yönetici ve köşe yazarı olarak mesleğini sürdürdü. Özışık, bir süre Best FM'de 'Konuşan Türkiye' programını sundu ayrıca TGRT Haber'de 'Basın Odası' programını yaptı. 

Hayatının dönüm noktası

Hadi Özışık, 28 Şubat sürecinde Yeni Günaydın Gazetesi'nin kapatılmasıyla birlikte işsiz kaldı. Bu süreçte Özışık internetle 1999 yılında tanıştı. 28 Şubat sürecinde uzun süre işsiz kalan Özışık' bir çok dava açıldı. Özışık, 3 yıl işsiz kaldıktan sonra  5 Mayıs 2000 yılında İnternethaber.com'u kurdu. Mesleğini kurucusu olduğu sitede yazarlık yaparak sürdürmektedir. 

Özışık gazetecilik alanında bir çok ödül almıştır. Özışık'ın kurucusu olduğu İnternethaber.com Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2008 yılında   'Yılın İnternet Sitesi' ödülünü almıştır. 

Gazeteoku.com, İnternetspor.com, Gazeteciler.com, Memurhaber.com, Elmaelma.com, Sporoku.com, Ekofinans.com sitelerinin de kurucusu olan Hadi Özışık, 2005 yılında İnternet Medyası Derneği'ni kurdu. 

İnternet Geliştirme Kurulu'nun yönetiminde bulunana Özışık, ayrıca Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde İnternet  gazeteciliği alanında ders vermektedir. 

Ayrıca Özışık ' Kirli Sayfa' adında kitabın yazarıdır. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075645/hadi-ozisik-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.