Akşener, "Seçimi mutlaka kazanmalıyız"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet ittifakında aşılan kriz, seçim çalışmalarını, ittifak genişleyecek mi? Akşener merak edilenleri katıldığı programda anlattı.
Onur Çetinkaya
|
19 Mart 2023, Pazar - 08:45
Akşener, "Seçimi mutlaka kazanmalıyız"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uğur Dündar'a konuk oldu. Programda seçimlere dair konuştu.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı ve ardından cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına yönelik süreci anlattı.

"İki başkanı masaya getirdim"

İYİ Parti lideri, "Bir arkadaşımız genel başkanlarımızın milletvekili olarak mecliste gruplarının başında olmasını önerdi. Genel başkanların danışma kurulu olarak olması gerektiğini belirtti. Bizim toplantıda açılan bu görüş bir karara bağlanmadan ortada kaldı. Benim durumum örnek gösterildi. Bende 'faydası da oluyor zararı da' dedim. Sonra masaya geldiğimizde 2 başkanımızın 'koşu partneri' olarak ben getirmiş oldum, CHP'yle anlaşarak. Bir arkadaşımız buna itiraz etti, bakan olmaları gerektiğine filan gitti iş. Sonra bu iki arkadaşımızın başkan yardımcıları olarak yer almalarına ve bizlerinde yardımcı olmalarına doğru gidildi." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesine değinen Akşener, "Kılıçdaroğlu sadece HDP’yi değil bütün siyasi partileri dolaşıyor. Onun için o görüşmelerde Cumhurbaşkanı adayı olarak elbette bir sakınca yok. Kürdü de Türkü de hangi etnik aidiyetten kim varsa hepsi bu ülkenin 1. sınıf vatandaşıdır. Bu ülkenin insanlarının en büyük özelliği nüfus cüzdanıdır. Bu ülkenin Anayasa’sı kurumlarla, yapılarla değil bireylerle el sıkışır. " açıklamasını yaptı.

"Kazanmalıyız, bu son seçim"

2023 seçimlerinin önemine vurgu yapan İYİ Parti Lideri, "Biz bu seçimi mutlaka kazanmalıyız, bu son seçim’ dedim hep. Bir daha parlamenter sistemin konuşulacağı bir seçim olmayacak, şansa bırakamayız, kazanmalıyız." dedi. 

"İnce'nin ittifakta yer almasını isterim"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığına ve millet ittifakına olası katılımıyla ilgili değerlendirme yapan Akşener, "Sayın İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olma hakkı mevcuttur. Eğer Millet İttifakı genişleyecekse bu genişleme içerisinde yer almasını tabi ki isterim ama benim bu konuda diğer arkadaşlar adına bir şey söyleme hakkım yok." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075697/aksener-secimi-mutlaka-kazanmaliyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.