Belediye Başkanlığı CHP'den AK Parti'ye geçti

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Yalova belediye başkanı seçilen Vefa Salman, İçişleri Bakanlığı tarafından 2020 yılında görevden uzaklaştırılması sonrasında 2023 seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Salman'ın istifası sonrası belediye meclisinde yapılan seçimde AK Partili Mustafa Tutuk yeni başkan seçildi.
Onur Çetinkaya
|
20 Mart 2023, Pazartesi - 14:35
Belediye Başkanlığı CHP'den AK Parti'ye geçti

İçişleri Bakanlığı, 2020 yılında CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı, 16 günlük sürede yapılan müfettiş incelemeleri sonucunda "nitelikli dolandırıcılık, yolsuzluk, zimmet, resmi belgede sahtecilik" gibi suçlamalarla görevinden aldı.

3 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın CHP'den milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

Başkanlık el değiştirdi 

Salman'ın istifası sonrası Belediye Meclisi yeni başkanı seçmek için olağanüstü toplandı.

Cumhur İttifakı adına Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Millet İttifakı adına ise Burçin Tangürek aday oldu.

30 meclis üyesinden ilk iki turda 19 oy alan Tutuk, salt çoğunluğun arandığı üçüncü turda da yeniden 19 oy alarak belediye başkanı seçildi. Tangürek ise üç turda da 11 oy aldı.


Vefa Salman'ın görevden alınması sonrasında 6 Mart 2020'den itibaren vekil olarak görevini yürüten Mustafa Tutuk, bundan sonra başkan olarak devam edecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075845/belediye-baskanligi-chpden-ak-partiye-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.