Stoltenberg: TBMM hızlı karar alabilir

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara’nın Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) onay sürecini başlatması sebebiyle memnuniyet duyduğunu belirterek, “TBMM, onay konusunda hızlı karar alabilir” ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
20 Mart 2023, Pazartesi - 19:15
Stoltenberg: TBMM hızlı karar alabilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ve Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ile Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargâhında bir araya geldi. Görüşme öncesi yaptığı kısa açıklamada Stoltenberg, Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda TBMM'de onay sürecini başlatmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Stoltenberg, TBMM'nin onay konusunda hızlı bir karar alabileceğine inandığını ifade etti.

Ayrıca Macaristan'ın gelecek hafta Finlandiya'nın NATO'ya katılımına dair protokolü oylayacağını duyurmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Stoltenberg, Finlandiya'nın ittifaka katılımı konusunda kaydedilen ilerlemeyi memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Stoltenberg, İsveç'in de yakın gelecekte tam üye olmasını sağlamak için çalışacaklarını belirtti.

Stoltenberg, Finlandiya'nın NATO'ya katılımının Rusya ve NATO arasındaki sınır hattının iki katından daha fazla olacağına dikkat çekerek, pek çok müttefikin Finlandiya'ya ve İsveç'e güvenlik garantisi verdiğini vurguladı. Bu nedenle NATO'nun, Finlandiya veya İsveç'e yönelik herhangi bir tehdit olması halinde tepki göstereceğini açıkça belirtti.

Stoltenberg, görüşmede ayrıca Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemi meselesi ve Türkiye'nin NATO'daki rolü hakkında da konuştu. NATO Genel Sekreteri, Türkiye'nin NATO'nun önemli bir üyesi olduğunu ve NATO'nun Türkiye ile ilişkilerini güçlendirerek devam ettireceğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075887/stoltenberg-tbmm-hizli-karar-alabilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.