Babacan'dan Mehmet Şimşek değerlendirmesi

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mehmet Şimşek’in Ak Parti’den gelen teklifi geri çevirmesine şaşırmadığını belirterek, “Kabul etseydi hiçbir işe yaramazdı. Ekonomi açısından sıfır etki. Yani kendisinin de bu kadar yılki itibarını herhalde sıfırlardı” dedi.
Ankara Masası
|
22 Mart 2023, Çarşamba - 13:11
Babacan'dan Mehmet Şimşek değerlendirmesi

Ali Babacan Ankara Masası Gündem özel Programında gazeteci Gürkan Zengin’in konuğu oldu.

Babacan, Mehmet Şimşek’in Ak Parti’den gelen teklifi geri çevirmesine ilişkin soruyu yanıtlarken, “Mehmet bey gibi rasyonalitesi olan bir insanın bugünkü hükümette yeri olamaz yani. Yani rasyonel, aklı başında bir insanın bugünkü hükümette yeri olabilir mi ya, mümkün mü öyle bir şey” değerlendirmesinde bulundu.

“Bakanların falan söz hakkı yok ya bir kişi yönetiyor ülkeyi. Laf dinlemiyor diye defalarca bakan değiştirdi. Laf dinlemiyor diye defalarca Merkez Bankası Başkanı değiştirdiler yani” diyen Babacan, “Ben ayrıldıktan sonra Mehmet bey devam etti birkaç yıl daha. Telaşe bitsin de oturup sohbet edin o yılları size bir anlatsın. Ne oldu o yıllarda bir anlatsın, çünkü bana anlattı çok. Neler çektiğini anlattı bana yani” şeklinde konuştu.

Babacan şöyle devam etti:

“Tabiki şaşırmadım. Yani. Kabul etseydi hiçbir işe yaramazdı. Ekonomi açısından sıfır etki. Yani kendisinin de bu kadar yılki itibarını herhalde sıfırlardı yani ben öyle düşünüyorum. O rasyonaliteye sahip bir arkadaşımız. Biz Onu ta 2007’de biliyorsunuz ben Mehmet Şimşek’i Tayyip beyle tanıştıran benim. Londra’da Merrill Lynch’te çalışıyordu. Bir Londra ziyaretimizde dedim ya burada iyi bir arkadaş var yıllardır buralarda çalışıyor işi de biliyor. İsterseniz sizi bir tanıştırayım dedim. Çünkü beraber çalışabiliriz ileride. Londra’da oturduk üçlü konuştuk. Ben Mehmet beyi tanıştırdım. 2007’den önce hatırlarsanız biz Mehmet beyi Merkez Bankası Başkanı yapmaya çalıştık. Mehmet Şimşek’i. Fakat o günkü Cumhurbaşkanımız uygun görmedi. Öyle olunca biz 2007 seçimlerinde milletvekili olarak sisteme kattık ben Dışişleri Bakanı olunca da Mehmet bey Hazineden sorumlu bakan oldu. Dolayısıyla yakın çalıştığımız işini bilen bir arkadaşımız ama işi bilmek yetmiyor ki. Onu icra edebilecek bir imkan gerekiyor, ortam gerekiyor. Yani işi bilenlerin bu bilgisini icra edecekleri bir ortam yok ki”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076084/babacandan-mehmet-simsek-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.