Ali Babacan "Kim seçim yasasını değiştirdiyse, o yasa ona vurdu"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim yasasında yapılan değişikle iktidarın kendi tuzağına düştüğünü belirterek "Muhtemelen AK Parti ile MHP pek çok ilde ortak liste oluşturmak zorunda kalacak"
Ankara Masası
|
22 Mart 2023, Çarşamba - 13:30
Ali Babacan "Kim seçim yasasını değiştirdiyse, o yasa ona vurdu"

Ali Babacan, Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Gürkan Zengin konuğu oldu.

Babacan, Saadet Partisi'nin seçimlere DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin tek logo altında girme teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"İttifak içinde ittifak yasal olarak mümkün değil." diyen Babacan "Saadet Partisi’nden bize bir öneri oldu. Deva Partisi’nin Türkiye’nin her yerinde Saadet Partisi logosu altında girmemizi istediler. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz en az 41 ilde kendi logomuzla gireceğimizi açıkladık. En az diyorum çünkü, 40 il için tartışabiliriz." ifadelerini kullandı.

Babacan, değişen sistem artık baraj sorunun ortadan kalktığının altını çizdi.

"Kendi kurdukları tuzağa kendileri düşecek"

2022 yılında AK Parti ve MHP tarafından seçim yasasının değiştirildiğini hatırlatan Baban sözlerine şöyle devam etti:

"Seçim yasasını değiştirdiler. Niye değiştirdiler, artık oylar ortada kalmasın iktidara gitsin diye. Ben onu açıkladıkları gün demiştim ki, kendi kurdukları tuzağa kendileri düşecek.  Muhtemelen pek çok ilde MHP, AK Parti’nin listesinden seçime girmek zorunda kalacak. Çünkü MHP ciddi şekilde eridi bu süre içerisinde. Bu yeni düzenlemeyle ittifak içinde kalmadığı için o artık oylar, bu sefer öbür tarafa geçecek." 

Babacan sözlerini "Kim seçim yasasıyla oynadıysa, o yasa döndü dolaştı kendini vurdu. Şu anda da o oluyor." şeklinde tamamladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076085/ali-babacan-kim-secim-yasasini-degistirdiyse-o-yasa-ona-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.