Yunanistan da Mayıs ayında seçime gidiyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mayıs ayında sandık başına gidileceğini açıkladı.
Ersin Küçükbarak
|
22 Mart 2023, Çarşamba - 15:59
Yunanistan da Mayıs ayında seçime gidiyor

Kiryakos Miçotakis, Mayıs ayında Yunanistan'ın sandık başına gideceğini duyurdu. 

 "Size net bir şekilde söyleyebilirim ki seçimler mayısta yapılacak. Temmuzda yapılmayacak" diyen Miçotakis, "Temmuzda olmayacak zira, ikinci tur seçim gerekebilir. Büyük ihtimalle ağustos ayında da seçim yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Komşu Yunanistan'da son anketlere göre, uzun yıllar sonra ilk defa iktidar partisi ile ana muhalefet arasındaki puan farkı kapanmaya başlamış durumda.

'21 veya 28 Mayıs'ta düzenlenebilir'

Ana muhalefete yakın duran Efimerida ton Sintakton gazetesi, Atina'daki hükümet kaynaklarının 21 Mayıs ve 28 Mayıs tarihleri üzerinde durduklarını bildirdi.

Türkiye'de de 14 Mayıs'ta düzenlenecek seçimlerin ikinci tura kalması halinde, 28 Mayıs'ta yapılmasına karar verilmişti. Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklama yapan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "Anayasa uyarınca Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir" demişti.

Syrıza seçim kampanyasını yoğunlaştırıyor

Miçotakis'in seçim açıklamasından sonra ana muhalefet partisi Syriza, seçim kampanyasını yoğunlaştırma kararı aldı. Newsbomb isimli haber sitesinde yer alan habere göre Syriza, 57 kişinin hayatını kaybettiği kazadan önce gündemde olan yolsuzluk, kamunun denetimi ve hükûmetin kamu parasını israf etmesi gibi büyük konulara odaklanmayı kararlaştırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076108/yunanistan-da-mayis-ayinda-secime-gidiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.