Ahmet Aslan kimdir?

Son dönemlerin yükselen ismi Ahmet Aslan kimdir? Farklı müzik tarzı ve yorumlarıyla adından sıkça bahsettiren Ahmet Aslan nereli, kaç yaşında? İşte sanatçı hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
23 Mart 2023, Perşembe - 15:17
Ahmet Aslan kimdir?

Ahmet Aslan, 1968 Dersim(Tunceli) Hozart'a Bağlı Kardelen köyünde dünyaya gelmiştir. Aslan, ilkokul ve lise eğitimini Hozart'ta tamamlamış ve üniversite eğitimini Diyarbakır Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini tamamlamış ve Diyarbakır'da 6 ay resim öğretmenliği yapmıştır. Aslan, küçüklük yaşlarından itibaren müziğe ilgisinin olmasıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarında müzik eğitimi almış fakat yarıda bırakmıştır. 

Sanatçı, 1996 yılında yapmış olduğu beyin göçüyle Almanya'ya yerleşmiştir. Aslan, burada çeşitli müzik okullarında gitar dersleri almıştır. Sanatçı, Almanya’da Duesseldorf Konservatuarında Gitar Bölümüne bir süre devam etmiş fakat buradaki eğitimini de yarıda bırakmıştır. Aslan, 2008-2009 yıllarında Hollanda-Rotterdam Dünya Müziği Akademisinde Dünya Müzikleri dalında eğitimini tamamlayarak 2013’te mezun olmuştur. Ahmet Aslan, 250 bin kişinin katıldığı Rudolfstad Müzik Festivalinde ve Berlin Flarmoni Orkestrasıyla  birlikte sahne almıştır. Gitar, bağlama, tambur ve ud çalabilen sanatçı, müziklerinde Çağdaş Batı Müziği ile Mezopotamya’ya ait enstrüman tınılarını sentezlemektedir. Aslan, şarkılarında kendine özgü yorumları, sıra dışı ve ezber bozan tarzıyla biz dinleyicilerde ufkumuzu genişleten bir hayranlık uyandırmaktadır. 

Ayrıca sanatçı 2008-2012 arasında World Music'te çalışmış ve daha sonra geçtiğimiz dönemlerde sezon finali veren Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olunmaz dizisinin dizi müziklerini yapmıştır. Sanatçı, dizide kullanılan 'Minnet Eylemem' parçasıyla dönemin yükselen isimlerinden oldu.

Ahmet Aslan buluşu Di-Tar

Ahmet Aslan tarafından tasarlanan klasik gitar ve bağlamanın  bir kombinasyonu olan müzik aletidir. Aslan, lisans derecesi ile mezun olduğu Rotterdam'da, akademi sırasında klasik gitarı bağlama ile birleştirerek kendi kaynakları ile "ditar" adını verdiği bir enstrüman yarattı. Sanatçı, geliştirilme sürecinde Martin Greve Paco Pena,  Carlo Domeniconi, Antonis Anissegos gibi sanatçıların görüşleri alındıktan sonra, enstrüman ustası olan Süleyman Aslan'ın (Dutar Saz Evi) uzun süren çalışmaları sonucunda gelişme kaydetmiştir.

Albümleri

Va u Waxt (Rüzgâr ve Zaman) (2004)

Veyvé Mılaketu (Meleklerin Dansı) (2007)

Na (Mükemmel) (2015)

Ankara’da Beni Ara/Oldu mu Felek (2015)

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Dizi Müzikleri (2016)

Su ve Ateş (2017)

Roye Harde Dewresi (Melodys of Holy Land) (2017)

Ahmet Aslan/Kemal Dinç DUO (2017)

Dornağê Budelay (Budala Aurası) (2019)

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076228/ahmet-aslan-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.