ABD: Çin bizim ilerleme hızımızdır

2024 bütçesi için Temsilciler Meclisinde konuşan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Çin Halk Cumhuriyeti bizim ilerleme hızımızdır. Ve onunla rekabet için çok çalışıyoruz." dedi.
Mevlüt Peker
|
23 Mart 2023, Perşembe - 21:43
ABD: Çin bizim ilerleme hızımızdır

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Temsilciler Meclisi Tahsisatlar Komitesi Savunma Alt Komitesi'nde yaptığı konuşmada, Savunma Bakanlığı'nın 2024 bütçe talebinin, ABD'nin 21. yüzyıl dünyasında güvende kalmasını amaçlayan bir bütçe olduğunu belirtti.

Çin Halk Cumhuriyeti ile stratejik rekabetin ciddiyetinden kaynaklanan strateji odaklı bütçenin, Asya'daki ve dünyanın diğer bölgelerindeki kuvvetleri modernize etmek için 842 milyar dolarlık askeri bütçeye ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Çin tehdidine karşı üstünlüğü artırmayı ve "saldırganlığı caydırmayı" amaçlayan bütçenin onaylanmasını isteyen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşına atıfta bulunarak, Putin'in son derece saldırgan Rusya'sını akut bir tehdit olarak nitelendirdi ve Ukrayna'nın savunmasını destekleyeceklerini söyledi. 

Lloyd Austin, ABD Savunma Bakanlığının İran, Kuzey Kore ve küresel terör gruplarının tehditlerine karşı koymanın yanı sıra, iklim değişikliği ve "sınırları umursamayan" diğer 21. yüzyıl tehditleri karşısında hazırlıklı ve dayanıklı olmak için de yatırım yaptığını vurguladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley de Çin'in eylemlerinin ABD ile potansiyel bir çatışmaya doğru götürdüğünü ifade etti ve bütçenin "savaşı önlediğini ve gerekirse savaşmaya hazırladığını" söyledi. Pentagon'un 2024 için talep ettiği 842 milyar dolarlık bütçe, 2023 bütçesine göre yüzde 3,2, 2022 bütçesine göre ise yüzde 13,4 daha yüksek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076268/abd-cin-bizim-ilerleme-hizimizdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.