Ziya Selçuk Kimdir?

Koronavirüs sürecinde eğitimin eve taşınmasına başkanlık eden, Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u yakından tanımaya ne dersiniz..
Büşra Ünal
|
24 Mart 2023, Cuma - 13:42
Ziya Selçuk Kimdir?

Ziya Selçuk, Eğitimci, bürokrat ve Eski Milli Eğitim Bakanı'dır.

1 Mayıs 1961'de Ankara Gölbaşı'na bağlı Emirler köyünde doğan Ziya Selçuk, Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı.

Üniversiteyi, Ankara Üniversitesi Eğitim bilimleri Fakültesi'nde tamamladı. Daha sonra gelişim psikolojisi alanında Yüksek Lisans yaptı. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktorasını tamamladı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı.

Ziya Selçuk'un Kariyer Hayatı?

Ziya Selçuk, TED Üniversitesi ve Maya Eğitim Kurumlarının yanı sıra birçok özel eğitim-öğretim kurumunun kuruluşunda yer aldı. 
27 Şubat 2002 tarihinde Özel Maya Okullarını kuran Selçuk,  Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi üyeliği görevlerinde bulundu. 

2003-2006 Yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yaptı. Millî Eğitim Bakanlığının yayınlandığı andan itibaren başarısız görülen ve uygulamaya konulmayan müfredat reformu sürecini yürüttü. 

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri kapsamında yer alan otuz beş başlıktan birisi olan "bilim ve eğitim" başlığının toplantılarında Türkiye'yi temsil etti.

Ziya Selçuk'un Siyasi Kariyeri?

Ziya Selçuk, 10 Temmuz 2018'de Milli Eğitim Bakanı olarak atandı. 

6 Ağustos 2021 tarihli,  T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan karara göre, görevinden istifa talebi kabul edildi. 
Yerine Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076356/ziya-selcuk-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.