TSK, 58’inci Atak helikopterini envanterine kattı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Faz-2 konfigürasyona sahip bir T-129 Atak helikopterini daha envanterine kattı.
Ersin Küçükbarak
|
24 Mart 2023, Cuma - 14:56
TSK, 58’inci Atak helikopterini envanterine kattı



Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Faz-2 konfigürasyona sahip T-129 Atak helikopterini envanterine aldı. Böylece 58’inci Atak helikopteri de envantere girmiş oldu.

Envantere giren helikopter, Milli IFF Mod-5 Dost-Düşman Tanıma/Tanıtma Sistemi ve 6 sensörlü Füze İkaz Sistemi ile teçhiz edilmiş olarak teslim alındı.

T129 ATAK Helikopteri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taarruz helikopteri ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye'ye özgü milli kabiliyetler kullanılarak geliştirildi.

7 Eylül 2007 yılında Savunma Sanayi Başkanlığı ile imzalanan sözleşme çerçevesinde TUSAŞ Ana Yüklenici olarak platform geliştirme, sistem entegrasyonu, test ve doğrulama, seri üretim ve ömür devri lojistik desteği sorumluluğunu üstlendi.

T129 ATAK Helikopterinin görev ve silah sistemleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekat ihtiyaçları doğrultusunda milli imkan ve kabiliyetler ile geliştirildi. T129 ATAK Helikopterinin performansı zorlu "sıcak hava-yüksek irtifa" görevleri için optimize edilmiş olup, gece ve gündüz koşullarında yüksek manevra ve performans kabiliyeti ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarında etkin bir şekilde görev yapmaya devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076360/tsk-58inci-atak-helikopterini-envanterine-katti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.