Cumhur İttifakı protokolü YSK'ya teslim edildi

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı. Cumhur İttifakı protokolünde Fatih Erbakan'ın da imzası da yer aldı. İttifak protokolü YSK'ya teslim edildi.
Ankara Masası
|
24 Mart 2023, Cuma - 16:07
Cumhur İttifakı protokolü YSK'ya teslim edildi

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin ittifak teklifini reddettiklerini duyuran ve Genel Başkan Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklayan  Yeniden Refah Partisi yeni bir karar aldı.

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katıldı. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da YSK'ya teslim edilen Cumhur İttifakı protokolüne imza attı. 

4 partinin genel başkan yardımcıları Yüksek Seçim Kurulu'na gelerek ittifak protokolünü teslim etti. Çıkışta parti kurmayları açıklamalarda bulundu.

"İhya sürecini tamamlamak hedefimizdir"

İttifak protokolünü YSK'ya sunan heyet içerisinde yer alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir. Cumhur İttifakı Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli duruşun sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Yenikapı'da ortaya çıkan milli mutabakat yapılan idari reformla perçinlenerek milli şuura dönüşmüştür. Cumhur İttifakı haklının güvencesidir, doğrunun tarafıdır, demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir. Öncelikle depremin yaralarını sarmak, ihya sürecini tamamlamak hedefimizdir. İttifakımız gücünü ve kararlılığını aziz milletinden almaktadır. Seçimlerde 61 milyon vatandaşımız oy kullanacaktır. Yurt dışında 3 milyon 300 bin gurbetçimiz oy verecektir. Seçimler demokrasinin görünen yüzüdür, ülkemize ve milletimize mübarek olsun."

"Hayırlı uğurlu olsun"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe de, "Vatanımızın ve milletimizin adil menfaatleri için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı'na katıldık, hayırlı uğurlu olsun. Muhterem genel başkanımız saat 18.00'de açıklama yapacaktır." ifadelerini kullandı.

"Bizlerde Meclis’te en üst sayıda temsil edileceğiz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis "Biz Büyük Birlik Partisi olarak, Cumhur İttifakımızın ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. Başta Genel Başkanımız Mustafa Destici beyefendi olmak üzere ittifakımızın genişlemesi noktasında Yeniden Refah’la temaslarda bulunmuş ve bu ittifakın genişlemesine de katkıda bulunduk. İnşallah Cumhur İttifakımızın genişlemesi, sandıkta daha geniş anlamda olacak. Türk milleti sandıkta birinci turda sayın cumhurbaşkanımızı tekrar cumhurbaşkanı olma görevini verecek. Bizlerde Meclis’te en üst sayıda temsil edileceğiz. Büyük Birlik Partisi olarak baştan cumhurbaşkanımızın seçilmesi Cumhur İttifakımızın başarılı olması ve Büyük Birlik Partisi olarak TBMM’de en üst düzeyde temsil edilme noktasında gayretlerimiz olacaktır." dedi.

" Bu birliktelik koltuk ve makam paylaşmaları üzerine değil"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Ali İhsan Yavuz ise şunları söyledi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi bir araya gelmek suretiyle Cumhur İttifakı’nın yeni kurgusunu oluşturdular. Cumhur İttifakı adı altında yol almaya devam edeceğiz. Cumhur İttifakı’nı oluşturan siyasi partiler, kendi özgü kimliğini muhafaza ederek ittifaka katıldılar. Bu birliktelik koltuk ve makam paylaşmaları üzerine değil. Milli bekayı esas alan ahlaki ve siyasi uzlaşma temelli bir birlikteliktir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076370/cumhur-ittifaki-protokolu-yskya-teslim-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.