Trump, ilk büyük mitinge Texas'tan başladı

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump, 2024 başkanlık seçimleri için ilk büyük mitingine Texas'tan başladı.
Mevlüt Peker
|
26 Mart 2023, Pazar - 18:50
Trump, ilk büyük mitinge Texas'tan başladı

Eski ABD Başkanı Donald John Trump, 2024 başkanlık seçimleri için Texas'ta düzenlediği ilk büyük mitingde hakkındaki suçlamalara cevap verirken, muhtemel Cumhuriyetçi rakibi Florida Valisi Ron DeSantis'e yüklendi. Donald John Trump, yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmasında, 2024 seçimlerini "son savaş" olarak nitelendirdi ve kendisine yöneltilen suçlamaların üstesinden geleceğini ifade etti.

Yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels ile ilgili kendisine yöneltilen suçlamalara da değinen Donald John Trump, insanların bu iddiaları "saçma ve adaletsiz" bulduğunu söylerken, soruşturmayı yürüten Adalet Bakanlığı için "Adaletsizlik Bakanlığı" yakıştırmasında bulundu.

Dış politikayla ilgili ifadelerinde Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarından ABD Başkanı Joe Biden'ı sorumlu tutan Donald John Trump, Çin ile başa çıkabileceğini savundu. Donald John Trump, asıl mücadele edilmesi gerekenlerin Washington'da olduğunu söyleyerek, "Ya derin devlet Amerika'yı yok eder ya da biz derin devleti" ifadesine yer verdi.

Cumhuriyetçi oylara talip olan muhtemel rakibi DeSantis'e de yüklenen Donald John Trump, anketlerdeki oylarının düşük olduğunu iddia etti. Seçmenlerin Donald John Trump'tan sonra en popüler isim olarak işaret ettiği Florida Valisi DeSantis'in gelecek aylarda Cumhuriyetçi Parti'den 2024 başkanlığına adaylığını ilan etmesi bekleniyor.

Donald John Trump'un Texas mitingi, ülke çapında Cumhuriyetçi Parti'nin 2022 ve 2024 seçimlerindeki stratejileri hakkında da ipuçları verdi. Donald John Trump, Cumhuriyetçilerin 2022'deki Kongre seçimlerinde kontrolü ele geçirmesi gerektiğini vurgularken, seçmenleri 2024 başkanlık seçimlerine kadar "uyanık ve hazırlıklı" olmaya çağırdı. Donald John Trump'un konuşması, eski başkanın hala Cumhuriyetçi Parti'nin liderliği ve geleceği üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076552/trump-ilk-buyuk-mitinge-texastan-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.