NATO ve AB'den Rusya’ya tepki: Sorumsuzca…

NATO ve Avrupa Birliği, Belarus'a nükleer silah gönderme kararı sebebiyle Rusya'yı "sorumsuzluk" ile suçladı. NATO, Rusya'ya silahların kontrolü hakkındaki taahhütlerine uyma çağrısında bulunurken, Avrupa Birliği ise yeni yaptırım tehdidinde bulundu.
Mevlüt Peker
|
26 Mart 2023, Pazar - 19:09
NATO ve AB'den Rusya’ya tepki: Sorumsuzca…

Avrupa Birliği (AB) ve NATO, Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirme kararını şiddetle kınadı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Belarus'un Rus nükleer silahlarına ev sahipliği yapması gerginliğin sorumsuzca tırmandırılması ve Avrupa güvenliğine tehdit anlamına gelir. Belarus bunu hala durdurabilir. Bu kendi kararıdır. AB ilave tedbirlerle karşılık vermeye hazırdır." ifadelerini kullandı.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu ise Rusya'nın nükleer tehditlerinin tehlikeli ve sorumsuz olduğunu belirterek, NATO'nun durumu yakından takip ettiğini söyledi. Lungescu ayrıca, "Rusya, en son Yeni START Anlaşması'na katılımını askıya almak suretiyle, silahların kontrolüyle ilgili kendi taahhütlerini sürekli ihlal etmiştir. Rusya derhal taahhütlerine uymalı ve iyi niyetle hareket etmelidir." şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün yaptığı açıklamada, Belarus'a taktik nükleer silah yerleştireceklerini duyurmuştu. Putin, "Bunu nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle ilgili uluslararası yükümlülüklerimizi ihlal etmeden yapacağız." ifadesini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076553/nato-ve-abden-rusyaya-tepki-sorumsuzca
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.