İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant görevden alındı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, protestolara yol açan tartışmalı yargı reformu karşısında duran İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden aldığı duyuruldu.
Mevlüt Peker
|
26 Mart 2023, Pazar - 21:58
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant görevden alındı

İsrail'de uzun zamandır devam eden tartışmalı yargı reformu protestoları, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın görevden alınması ile yeni bir boyut kazandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yargı reformuna karşı çıkan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevinden aldı. Ancak Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, daha fazla detay verilmedi.

Öte yandan, Gallant protesto hareketine destek veren bir isimdi ve yargı reformunun askıya alınması çağrısında bulunmuştu. Yargı reformu, Yüksek Mahkeme'nin yetkilerinin sınırlandırılmasını, meclisin mahkeme kararlarını geçersiz kılmasını ve yargının hakimlerin seçimi üzerindeki etkisinin azaltılmasını içeriyordu. Reform çerçevesindeki "başbakanın görevden alınmasını zorlaştıran yasa tasarısı" geçtiğimiz günlerde mecliste kabul edilmişti.

Ancak İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve çok sayıda ülke, tartışmalı yargı reformuna karşı çıkarak tepkilerini dile getirmişlerdi. Protestocular, yargı reformunun yargı bağımsızlığına zarar vereceğini ve demokratik ilkeleri yok edeceğini iddia ediyorlar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076561/israil-savunma-bakani-yoav-gallant-gorevden-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.