BAE ve İsrail gümrük anlaşması imzaladı

İsrail ile BAE'nin ( Birleşik Arap Emirlikleri) gümrük anlaşması imzaladığı duyuruldu.
Mevlüt Peker
|
26 Mart 2023, Pazar - 22:04
BAE ve İsrail gümrük anlaşması imzaladı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Tel Aviv Büyükelçisi Muhammed el-Haca, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile Kudüs'te gümrük işbirliği anlaşması imzaladıklarını Twitter hesabından duyurdu. Anlaşma, daha önce imzalanan serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle birlikte karşılıklı ticaretin ikiye katlanması, yaşam standartlarının iyileşmesi ve fiyatların düşmesini amaçlıyor.

İsrail merkezli The Times of Israel gazetesi, İsrail ile BAE arasındaki serbest ticaret anlaşmasının son ve en önemli bileşeni olan gümrük anlaşmasının imzalanması için yürütülen çalışmaların aylarca sürdüğünü ve tarafların her ürünü dikkatlice incelediğini belirtti. Anlaşmayla, iki ülke arasında ticaret mallarının yaklaşık yüzde 96'sında gümrük tarifelerinin azaltılması veya iptal edilmesinin amaçlandığı aktarıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, anlaşmanın gümrüklerde indirim getirerek yaşam maliyetlerini düşüreceğini söyledi. Anlaşmanın 1 Nisan'da yürürlüğe girmesi bekleniyor. İsrail ile BAE arasında serbest ticaret anlaşması Mayıs 2022'de Dubai'de imzalanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076562/bae-ve-israil-gumruk-anlasmasi-imzaladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.