Karamollaoğlu'ndan Erbakan'a: "Bu cahilliktir veya bile bile cahilliktir"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'ın "Karşı blokta sol, komünist, sosyalist, ateist fraksiyonların bir araya geldiklerini görmemiz, FETÖ ve PKK'nın desteğini görmemiz nedeniyle karşı bloğun kazanmasına vesile olmak istemedik" sözlerine, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan sert yanıt geldi. Karamollaoğlu, Necmettin Erbakan'ın ilk koalisyonunun Bülent Ecevit liderliğindeki CHP ile yaptığını anımsatarak "Bunu nasıl görmezden gelebilir? Bu cahilliktir veya bile bile cahilliktir" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
28 Mart 2023, Salı - 12:34
Karamollaoğlu'ndan Erbakan'a: "Bu cahilliktir veya bile bile cahilliktir"

Seçimlere 'müstakil' olarak gireceğini açıklamasından sonra Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TRT'de Millet İttifakı'nı hedef almıştı.

Karamollaoğlu, Necmettin Erbakan'ın ilk koalisyonunun Bülent Ecevit liderliğindeki CHP ile yaptığını anımsatarak "Bunu nasıl görmezden gelebilir? Bu cahilliktir veya bile bile cahilliktir" dedi.

“Bu kadar saçmalık, bu kadar tutarsızlık olmaz”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, KRT TV'de katıldığı programda şunları söyledi:

“Saçmalıyor. Bu kadar saçmalık bu kadar tutarsızlık olmaz. Bir defa hemen getirmiş itikadı noktaya dayamış. Kim sizlerle berabersiniz hangi yalpalar yapıldı bugüne kadar. Kim Erbakan hocamızı terk etti, kim ‘Milli Görüş’ gömleğini çıkardı da siyonist gömleğini giydi. Biraz insaf et.Fatih'in bir tecrübesi yok. Onu bilelim. Olmadığı için de işte Erbakan hocamızın ben bizim arkadaşlara da tavsiye ediyorum. Onun anılarını görüşlerini aksettiren kitabını mutlaka okumalarını çünkü her konuda bariz düşünceleri var. Cahilliğe bakın! Erbakan Hoca ilk koalisyonun CHP ile kurdu ve tarihi bir misyon yüklendi o koalisyon üzerine bir takım hatalar yapılmamış olsaydı.

“Bu cahilliktir veya bile bile cahilliktir”

O koalisyon büyük ihtimalle devam edecekti. O koalisyonda muazzam bir değişiklik oldu Türkiye politikasında. Önce bizim çok değer verdiğimiz işte İmam Hatip okullarının açılması gibi, başörtüsünün yasaklanmaması gibi, okullarda din derslerinin gündeme alınması gibi… Yani bütün bunlar gündeme geldi ve gerçekleştirdi. Hem de daha 2 yıl önce toplanan bir Milli Eğitim Şurası’na orada alınan kararlara rağmen. Onun arkasında da Kıbrıs zaferi gerçekleştirildi. Bunu nasıl görmezden gelebilir? Bu cahilliktir veya bile bile cahilliktir. Bunun yanlış olduğunu bilir ve yine de söyler.

“Çamur atmak haddine değil. Terbiyesini kuşanması lazım”

O zaman niye bu kadar zikzak yaptı. Ne oldu da 2 gün içerisinde birden bire değişti. Bu konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum. Ne olursa olsun Erbakan hocamızın bir hatırı var. Fatih de onun oğlu ama bu yalpaları yapmak arkasından da çamur atmak haddine değil. Orada terbiyesini kuşanması lazım. İş o noktaya gelir de biz gördüklerimizi anlatmaya kalkarsak çok farklı bir durum meydana gelir. Niye kendi babasının kurduğu partiyi terk etti. Adına Yeniden Refah dedi. Yeniden Refah ismini alamaz normalde. Neden aldı! Cumhurbaşkanı ona o toleransı gösterdi. Bu kadar üç kağıtçılık olacak siz kendinizi korumaya çalışacaksınız. Bu gerçekçi olmaz.

“Bir defa ihanet bin defa ihanet fark etmez”

Bir defa ihanet bin defa ihanet fark etmez burada kalıcı bir tavır var. Bu tavır yanlış. Babasının dostlarının tamamı bu tarafta nasıl olacak bu iş. Erbakan hocamızın en eski mesai arkadaşlarından Recai Kutan Bey burada hem de bu partinin Genel Başkanlığını yapmış olan bir isim.

“Böyle yalpa yapılmaz”

Fatih Erbakan’ın neden ayrıldığı konusuna girmeyeyim ama bunun hesabını veremez. Bu doğrudan doğruya bu davaya ihanettir. Kendisi babasının yazdığı yazıları veya onun fikirlerini ezberleyip piyasada bunu okumakla o partinin lideri olunmaz. Böyle bir şey olmaz. Partilerin politikaları şartlara göre değişir. Ama böyle yalpa yapılmaz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076765/karamollaoglundan-erbakana-bu-cahilliktir-veya-bile-bile-cahilliktir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.