Zihni Çakır kimdir

Türk gazeteci ve yazar Zihni Çakır kimdir? Emekli amirallerin bildirisi ile gündeme gelen Zihni Çakır nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
29 Mart 2023, Çarşamba - 13:56
Zihni Çakır kimdir

Zihni Çakır, 1969'da Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. Çakır, eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde tamamlayarak mezun oldu. Çakır, mezun olduktan sonra çeşitli kanallarda muhabirlik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Ayrıca gazeteci, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Harekat Derneği'ne bağlı Türkeli yayınının yazı işleri müdürlüğünü yaptı. 


Ergenekon davasıyla ilgisi

Zihni Çakır, Ergenekon örgütü ile ilgili yazdığı kitaplarla gündeme gelmiştir. Çakır, 2008 yılında kitaplarında bahsettiği Ergenekon Davasıyla ilgili  "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gazeteci, bir sene sonra 2009 yılında  mahkemenin kendisini 'Kod Adı Darbe' adlı kitabıyla ilgili kaynakları açıklamaya zorlaması konusunda şikayette bulundu. Çakır, ' Kod Adı Darbe' kitabında Özdemir Sabancı cinayetinin Hüseyin Kocadağ, Abdullah Çatlı ve Subay Hüseyin Pepekal tarafından organize edildiğini iddia ederek savundu. Ayrıca Çakır, 2008 yılında Ergenekon Başkanının 1997 askeri muhtırasında yer aldığını söyledi. 


Kitapları

-Ergenekon'un Çöküşü,

-Kod adı Darbe: Gizli Belgeler,Telefon Dinleme Kayıtları ve Krokilerle Ergenekon'un Kodları, NEDEN?

-Ergenekon'un çöküşü 2: Dünden Bugüne Devletin Derinliklerindeki Kirli İlişkiler, NEDEN?, 2008

-Gladio Korku İmparatorluğu

-Konsept Savaşı: Ercümen-i Daniş Sarmalında Konsep Savaşı, NEDEN?

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2076902/zihni-cakir-kimdir
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (1)

    Yorumunuz İletilmiştir.
    Abdulkadir erkılınç
    04 Nisan 2023, 05:09
    Beğendim.175 65 14 oto lastik ihtiyacım var.ikinvi el