Macaristan Cumhurbaşkanı: Türkiye’ye çok ihtiyacımız var

Türkiye’nin enerji güvenliği konusunda Macaristan'a yardımcı olduğunu, Türkiye’nin ülkesinin enerji güvenliği için vazgeçilmez öneme sahip olduğunu ve TürkAkım'a ihtiyaçlarının bulunduğunu belirten Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, “Çünkü Türkiye üzerinden gelmektedir büyük bir oranda. Bundan sonra da desteğinizi bekliyor ve teşekkür etmek istiyoruz. Bu konudaki desteğinize güveniyoruz." dedi.
Mevlüt Peker
|
29 Mart 2023, Çarşamba - 20:23
Macaristan Cumhurbaşkanı: Türkiye’ye çok ihtiyacımız var

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Macaristan'ın Türkiye-AB ilişkilerinde olumlu gündemin sürdürülmesine matuf desteğini artırarak sürdürmesini beklediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, an itibarıyla TANAP'tan Macaristan'a doğal gaz iletilmesi hususunda Azerbaycan’la beraber her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını bildirdi. Rusya ve Ukrayna arasında bir an önce masada barışı getirmek istediklerini söyleyen Erdoğan, “Masadaki bu barış ile birlikte savaşı sona erdirelim.” dedi.

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak: TürkAkım'a ihtiyacımız var

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile enerji konusunda iş birliği üzerine görüştüklerini söyleyen Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Türkiye’nin Macaristan'ın enerji güvenliği hususunda vazgeçilmez öneme sahip olduğunu, TürkAkım'a ihtiyaçlarının bulunduğunu bildirdi.

Macaristan’ın NATO'nun genişlemesini istediğini ve bu yönde adımlar atılması arzusunda olduklarını ifade eden Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, kararlı biçimde NATO'nun genişlemesine destek verdiklerini kaydederek, bu konuda dün Finlandiya'nın katılımını onaylayıp imzaladığını, ülkesinde Finlandiya'nın NATO’ya katılımı üzerine olumlu bir karar çıktığını, sırada İsveç'in katılımının bulunduğunu ve Macaristan parlamentosunda İsveç üzerine görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la enerji üzerine iş birliğini görüştüklerini ifade eden Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Türkiye’nin enerji güvenliği konusunda Macaristan'a yardımcı olduğunu, Türkiye’nin ülkesinin enerji güvenliği için vazgeçilmez öneme sahip olduğunu ve TürkAkım'a ihtiyaçlarının bulunduğunu belirterek, “Çünkü Türkiye üzerinden gelmektedir büyük bir oranda. Bundan sonra da desteğinizi bekliyor ve teşekkür etmek istiyoruz. Bu konudaki desteğinize güveniyoruz." diye konuştu.

Macaristan'ın deniz bağlantısı bulunmadığını hatırlatan Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, enerji konusunda ciddi bağımlılıklarının olduğunu, bu konuda stratejik ortakları ile Türkiye'ye çok güvendiklerini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076934/macaristan-cumhurbaskani-turkiyeye-cok-ihtiyacimiz-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.