Papa Franciscus, hastaneye kaldırıldı

Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Roma'daki Gemelli Hastanesine kaldırıldı.
Mevlüt Peker
|
29 Mart 2023, Çarşamba - 21:08
Papa Franciscus, hastaneye kaldırıldı

Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni, Papa Franciscus'un önceden programlanmış bazı kontroller için Gemelli Hastanesinde bulunduğunu açıkladı. İtalyan basınında yer alan haberlere göre Papa'nın yarın ve cuma gününe ilişkin programları iptal edildi. Papa'nın geceyi hastanede geçirmesi bekleniyor ancak durumunun endişe verici olmadığı belirtiliyor.

Bazı haberlerde Papa'nın kalbindeki bir sıkıntı nedeniyle hastaneye geldiği iddia edildi ancak bu haberler henüz teyit edilmedi. Papa'nın, papaların özel odasının bulunduğu katta kaldığı ve solunum problemi sebebiyle testler yapıldığı ifade edildi.

Papa Franciscus, ocak ayının sonunda verdiği bir demeçte, sağlık durumunun iyi olduğunu ve yaşına göre normal olduğunu belirtmişti. 86 yaşındaki Papa, son olarak 4 Temmuz 2021'de yine aynı hastanede kalın bağırsak operasyonu geçirmiş ve 10 gün boyunca hastanede gözlem altında tutulmuştu.

Papa Franciscus, 2013 yılındaki seçimiyle papalığa seçilmiş ve o zamandan beri, özellikle dünya çapında toplumsal konulara yönelik yaptığı açıklamalarla dikkat çekmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076937/papa-franciscus-hastaneye-kaldirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.