Erdoğan'dan Karamollaoğlu'na sert tepki: Yazıklar olsun sana!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6’lı masanın ortaklarından Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi hakkında sarf ettiği sözlere çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, Temel Karamollaoğlu’na “Yazıklar olsun sana!” dedi.
Mevlüt Peker
|
30 Mart 2023, Perşembe - 00:17
Erdoğan'dan Karamollaoğlu'na sert tepki: Yazıklar olsun sana!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi’nin bir bölümünün müze olarak açılmasını tavsiye eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na çok sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temel Karamollaoğlu’na tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Karamollaoğlu, yazıklar olsun sana. 'Ayasofya'nın bir bölümünü müze olarak kullanırız' diyor. Fatih Sultan Mehmet'in bu noktada neresini kalkıp da müze olarak bıraktığını duydun? Hangi kitapta var bu? Al işte, Kaboğlu denilen, kaba mı kaba. Ayasofya'nın bir bölümünün müze olmasından bahsediyor. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Ey Temel Efendi! İşte sen o kaba denilen adamlarla aynı saftasın. Aynı saftasın. Çıkıyor bir başkası, 'Yapılanın adı siyasi yüzsüzlüktür' diyor. Şu anda yanında olan Temel Efendi'yle beraber o hangi esaslar üzerinde hareket ediyor? Rahmetli Erbakan Hocamızın esasları üzerinde... Onun bütün emeli, bütün hayali, bütün arzusu ne idi? Ayasofya'yı açabilmekti. Sen acaba Erbakan Hoca'yla ne zaman tanıştın ya? Ben, Erbakan Hocamız partiyi kurduğundan itibaren gençlik kolları başkanlığı yapmış birisiyim. Sen ise sonradan katıldın. Madımak olayı olduğu zaman bay bay Kemal'ler senin için Madımak katili diyordu. Şimdi bakın ne hale geldi? Her fırsatta Diyanet İşleri Başkanlığımıza saldıran CHP mi Ayasofya'yı açtı? Başörtüsüne bir metrekarelik bez parçası diyen bay bay Kemal ne çabuk unuttu?"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076950/erdogandan-karamollaogluna-sert-tepki-yaziklar-olsun-sana
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.